x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ţiganii aduc gripa porcină în Vâlcea

Ţiganii aduc gripa porcină în Vâlcea

24 Aug 2009   •   00:00

Primul caz suspect de gripă AH1N1 din judeţul Vâlcea a fost anunţat astăzi de dr. Doina Iliescu, şeful secţiei boli infecţioase din cadrul Spitalului nr. 2 din municipiul Râmnicu Vâlcea. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 253 de cazuri de infecţie cu AH1N1.



"Este vorba de o familie de rromi care a venit cu copilul răcit la noi. Tocmai ce s-au întors în ţară şi oamenii s-au gândit că este posibil ca cel mic să fi contactat virusul gripei porcine. Este o suspiciune şi atât. Acum este şi sezonul de gripă la copii. Este adevărat, însă, că am trimis o ambulanţă cu probe de sânge la Bucureşti şi am luat toate măsurile ce se impun în cazul în care suspiciunea infectării cu AH1N1 se va adeveri. În câteva zile vor veni rezultatele", a spus medicul citat de Agerpres.

Institutul Cantacuzino a anunţat că a produs primele mostre de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1. Medicii specialişti vor testa vaccinul, iar primul lot pentru populaţie se anunţă a fi gata la sfârşitul lunii noiembrie.

×
Subiecte în articol: observator