x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Traian Băsescu, în delir verbal

Traian Băsescu, în delir verbal

de Adriana Duţulescu    |    25 Noi 2010   •   21:05
Traian Băsescu, în delir verbal
Sursa foto: Silviu Matei/Mediafax

139339-03-1.jpgPreşedintele Traian Băsescu a atacat ieri pe toată lumea, de la presă la Parlament şi Ion Iliescu, şi chiar şi pe parlamentarii PDL care au votat din gre­şeală legile privind reducerea TVA şi reducerea cotei unice la 10%.

Prezent la aniversarea Bursei de Valori Bucureşti, Băsescu a spus că românii sunt minţiţi zilinic în ce pri­veş­te reduce­rile salariale, fără a se spune de fapt că statul nu are bani pentru lefuri mai mari. „Ro­mâ­nii sunt păcăliţi zilnic, sunt minţiţi. O să ve­deţi fete rujate, cu ochii cât ce­­­pele: «se re­duc salariile, să le adu­cem banii, bă­nişorii lor». Bă­nişorii acestor oa­meni sunt bani pe care nu-i produ­cem, îi împrumutăm pentru a-i plăti. Nu putem să ne lăsăm pă­că­liţi la nesfârşit de iluzii”, a spus Bă­ses­cu. El a arătat că, în Parlament, interesul personal este deasupra interesului general, dând şi câteva exemple. „Uitaţi-vă numai în Parlament: în două luni am avut trei legi venite una după alta şi mai vine una acum. Ba că reduc TVA-ul când n-ai bani să plă­teşti profesorii şi medicii, ba că ieri au votat prin Senat reducerea cotei unice de la 16% la 10%, când n-ai bani de pensii, trebuie să iei bani din bugetul de stat să dai la pensii, ba că nu ştiu ce scutiri vor pentru nu ştiu ce făbricuţe de bere – m-am trezit cu le­gea la promulgare. Deci, atât ne duce capul. Interesul personal este deasupra interesului general în clasa noastră politică”, a spus şeful statului,  care a ţinut să precizeze că premierul Boc şi Cabinetul său se bu­cură de susţinerea Palatului Co­tro­ceni, dacă „presează” pentru mo­der­ni­­za­rea României, şi l-a asigurat pe şe­ful Executivului că dacă va face acest lucru nu i se va întâmpla ce i s-a în­tâm­plat lui Petre Roman.

„Îmi aduc aminte, în 1991, ţara a avut un prim-ministru al Guvernului Româ­niei care a vrut să aşeze România altfel. Acel prim-mi­nistru a avut ghini­o­nul să aibă un preşedinte care voia Ro­mânia aşa cum e ea acum. Acum avem un Guvern cu un prim-minis­tru care aş vrea să susţină România mo­dernă, un Guvern în ansamblul lui care ar trebui să preseze pentru mo­dernizare, oricare ar fi costurile po­litice, şi îl asigur pe premier, pe Gu­vern, majoritate că are toată sus­ţi­nerea preşedintelui, spre deosebire de ce i s-a întâmplat lui Petre Roman în ’91”, a spus şeful statului.

În opinia sa, politicienii au făcut „ce i-a dus ca­pul”. „Singurul lucru la care i-a dus ca­pul a fost să du­bleze salariile, pensi­ile, să inventeze 222 de categorii de ajutoare so­ci­ale. Atât i-a dus capul pe politici­e­nii români în timp de creş­te­re ex­plo­zivă, este adevărat, artificială. Eh, s-a dezumflat”, a spus Bă­ses­cu. Şeful statului a mai spus că regretă că a trimis Legea pensiilor pentru reexaminare, pentru că a dat Parlamentului „ocazia să se dea din nou în stambă, să se arate irespon­sabil”.

×
Subiecte în articol: observator traian basescu