x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Tribunalul i-a eliberat pe Iustin Covei şi alţi 10 acuzaţi într-un caz de fraudă, DIICOT face recurs

Tribunalul i-a eliberat pe Iustin Covei şi alţi 10 acuzaţi într-un caz de fraudă, DIICOT face recurs

16 Aug 2010   •   00:00
Tribunalul i-a eliberat pe Iustin Covei şi alţi 10 acuzaţi într-un caz de fraudă, DIICOT face recurs

Iustin Covei, fiu de judecător şi nepot de procuror, împreună cu alte zece persoane, alături de care este judecat pentru fraude bancare, ar putea fi lăsat în libertate după ce Tribunalul Bucureşti a înlocuit măsura de arestare în cazul lor cu interdicţii de a părăsi localitatea.

Tribunalul Bucureşti a deci vineri înlocuirea arestului preventiv în cazul lui Iustin Covei, Jean Marin Mihăilă, Dan Mihail Bârcă, Marius Francisc Dancă, Petrel Hălănei, Sergiu Nicuşor Dumitriu, Eman Vătă-Măniţă, Marius Ionel Trâncă, Dirivan Florin Nicolae, Alin Andrei Şoşa şi Sorin Costel Buruiană, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Judecătorii au decis ca Iustin Covei şi celelalte zece persoane să nu depăşească limita teritorială a localităţii de domiciliu, cu excepţia termenelor de judecată ale cauzei, decât cu încuviinţarea instanţei de judecată, să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei rază îşi au domiciliul, conform programului întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi, să nu îşi schimbe locuinţele fără încuviinţarea instanţei de judecată.

Alte interdicţii sunt să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. În timpul eliberării provizorii, inculpaţii nu au voie să ia legătura între ei sau cu martorii.

În cazul încălcării acestor obligaţii, cei 11 ar urma să fie din nou arestaţi preventiv.

Procurorii DIICOT au contestat această decizie, recursul urmând să se judece la Curtea de Apel Bucureşti.

×
Subiecte în articol: observator