x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turceni - Şefii, în plimbări externe, angajaţii, în şomaj

Turceni - Şefii, în plimbări externe, angajaţii, în şomaj

de Gabriela Mladin    |    30 Mar 2010   •   00:00

Doi directori din cadrul Complexului Energetic Turceni beneficiează de sejururi în străinătate pe banii instituţiei. Desti­naţia-  China şi Singapore, iar deplasarea lor costă în jur de 13.000 de euro, fără diurnă. Plecările internaţionale ale directorilor se fac chiar în momentul în care toţi salariaţii sunt trimişi în şomaj tehnic, iar 220 de angajaţi vor fi daţi afară.

Solidaritatea cu angajaţii Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, anunţată luna trecută de responsabilii din Comple­xurile Energetice Turceni şi Rovinari, nu este însă valabilă. Cel puţin pentru câţiva directori care îşi vor lua zborul peste mări şi ţări în perioada 29 martie-11 aprilie, perioadă de şomaj tehnic pentru mineri şi energeticieni.

La începutul lunii martie a acestui an, directorii Comple­xurilor Energetice Rovinari şi Turceni au susţinut că în aceeaşi perioadă anunţată de SNLO de întrerupere a activităţii vor intra şi angajaţii entităţilor energetice, în "semn de solidaritate".

Dacă pentru unii şomajul chiar este pe bune şi se simte şi la buzunar, pentru directorii Complexului Turceni şomajul tehnic înseamnă sejururi în China şi în Singapore. Doi dintre boşii societăţii producătoare de energie beneficiează de aceste deplasări. Unul dintre ei este chiar directorul de Resurse Umane al Complexului, Corneliu Gârjoabă, care deja se află în China la un seminar internaţional pe teme energetice. Celălalt este directorul comercial, Gheorghe Copaci, care imediat după sărbătoarea Paştelui zboară în Singapore.


13.000 DE EURO PENTRU DOM' DIRECTOR
Conform directorul general al Complexului Energetic Turceni, Octavian Graure, costurile deplasării se ridică la 13.000 de euro în care intră transportul cu avionul, cazarea la hotel şi plata cursu­rilor, fără diurnă. "Este vorba despre un simpozion inter­na­ţional de o săptămână pentru fiecare, iar bugetul deplasărilor a fost aprobat deja din luna februarie a acestui an", a explicat directorul general al CE Turceni, Octavian Graure.

Chiar în acest moment toţi cei 4.000 de salariaţi ai Complexului Energetic Turceni sunt în şomaj tehnic ca urmare a cererii scăzute de căr­bune, iar peste câteva zile 220 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. De altfel, peste 14.000 de salariaţi ai Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO), Complexului Energetic Turceni şi Complexului Energetic Rovinari au intrat de ieri până la 11 aprilie în somaj tehnic. Ei vor beneficia de 75% din salariu în aceste două săptămâni de şomaj tehnic. Daniel Burlan, directorul general al Societăţii Lignitului, a precizat că măsura de intrare în şomaj tehnic a fost luată ca urmare a scăderii cererii de cărbune.

×
Subiecte în articol: observator