x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Turcescu: Preşedintele Indoneziei a semnat documentul prin care Popa va fi extrădat

Turcescu: Preşedintele Indoneziei a semnat documentul prin care Popa va fi extrădat

09 Sep 2010   •   00:00
Turcescu: Preşedintele Indoneziei a semnat documentul prin care Popa va fi extrădat

Preşedintele Indoneziei a semnat documentul prin care Nicolae Popa va fi extrădat, a susţinut în direct la Realitatea TV jurnalistul Robert Turcescu. Informaţia a fost confirmată de Ministerul Justiţiei, care precizează că documentul de extrădare a lui Nicolae Popa a fost semnat în 25 august.

"Preşedintele Indoneziei a semnat documentul prin care domnul Nicolae Popa va fi extrădat în România. Procedurile din ţara respectivă vor dura în jur de trei-patru luni de zile, dar documentul legat de extrădarea domnului Popa a fost semnat de preşedintele Indoneziei. El e  singurul care poate decide extrădarea", a spus Turcescu.

El a mai precizat că Popa a fost vizitat de comisia rogatorie, "dar a refuzat să dea declaraţii, dar procedura de aducere în ţară a domnului Popa necesita ca această comisie să îl vadă în viu pe acest om".

"Autorităţile indoneziene au precizat că vor iniţia măsurile aferente continuării procedurii de extrădare, etapa următoare fiind cea judiciară", precizează Ministerul Justiţiei, potrivit Mediafax.

În 9 decembrie 2009, Ministerul Justiţiei a transmis Ambasadei României la Jakarta, cererea de extrădare şi documentele justificative, în vederea remiterii acestora, spre competentă soluţionare, Ministerului Justiţiei şi Drepturilor Omului din Indonezia.

Extrădarea lui Nicolae Popa s-a solicitat în vederea executării pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 423 din 20 martie 2007 a Tribunalului Bucureşti, Secţia a II-a Penală.

Totodată, ministerul precizează că, la data de 6 septembrie 2010, a transmis Ambasadei României la Jakarta o a doua cerere de extrădare cu privire la numitul Nicolae Popa, în vederea remiterii acesteia, spre competentă soluţionare, Ministerului Justiţiei şi Drepturilor Omului din Indonezia. Prin cea de-a doua cerere extrădarea lui Nicolae Popa Nicolae s-a solicitat în vederea executării pedepsei de 12 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală 670 din 6 iunie 2008 a Tribunalului Bucureşti, Secţia I Penală.

Procedura de extrădare se face în conformitate cu legea indoneziană.



×
Subiecte în articol: observator