x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zimbrişor nou-născut la Vama Buzăului

Zimbrişor nou-născut la Vama Buzăului

de Libiu Mateescu    |    20 Mai 2009   •   00:00
Zimbrişor nou-născut la Vama Buzăului

Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului a intrat în sărbătoare duminică, după ce una din femelele gestante, adusă din Austria, a dat naştere unui pui de zimbru perfect sănătos, fenomen extrem de rar în captivitate.



Micuţului zimbru i-a fost fost viaţa în pericol imediat după naştere, unul dintre zimbrii masculi ai rezervaţiei luându-l în coarne imediat ce zimbrişorul a făcut primii paşi, sub privirile neputincioase ale îngrijitorilor.

Doar intervenţia disperată a mamei-zimbru a îndepărtat pericolul în care s-a aflat puiul său. Între timp a fost lansat un concurs de compuneri printre şcolarii din zona Prejmer-Vama Buzăului, câştigătorul urmând să-i dea numele zimbrişorului şi, prin urmare, să-i devină naş.

REZERVAŢIE NEEXPLOATATĂ
„Încă o femelă, ce ne-a fost donată de o rezervaţie din Elveţia, s-ar putea să fie gestantă, după toate probabilităţile fiind însămânţată la rezervaţia noastră din Vama Buzăului. Din nefericire, nu există nicio infrastructură turistică în această zonă şi se pierd mulţi bani, deşi avem sute de vizitatori ai rezervaţiei la fiecare sfârşit de săptămână. Agenţia de Dezvoltare a judeţului Braşov a depus un program de finanţare europeană, de 1,2 milioane de euro, pentru dezvoltarea turismului la Vama Buzăului" ne-a declarat Mihai Pascu, şeful proiectului celei de-a patra rezervaţii de zimbri din România.

×
Subiecte în articol: observator