x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anunțul lui Liviu Dragnea despre nominalizarea ministrului Justiției: ”Trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun”

Anunțul lui Liviu Dragnea despre nominalizarea ministrului Justiției: ”Trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun”

19 Feb 2017   •   21:26
Anunțul lui Liviu Dragnea despre nominalizarea ministrului Justiției: ”Trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că miercuri va avea loc o şedinţă a coaliţiei de guvernare în care se vor stabili cele două nominalizări pentru funcţiile de ministru al Justiţiei şi respectiv ministru pentru IMM-uri.

"În cursul săptămânii viitoare, trebuie să se stabilească aceste două nominalizări, să fie aprobate şi în structurile politice ale coaliţiei şi trimise la Cotroceni pentru a fi aprobate de preşedintele Iohannis. Am vorbit cu domnul prim-ministru în seara aceasta, urmează să vorbesc şi cu domnii Tăriceanu şi Daniel Constantin, miercuri să avem o şedinţă a coaliţiei în care să discutăm despre aceste propuneri şi, poate tot miercuri, în cele două structuri politice ale celor două partide să le aprobăm, urmând să dăm drumul la celelalte proceduri legale şi constituţionale. Prim-ministrul s-a gândit la unele variante, ne-am gândit şi noi la unele(...)", a spus Dragnea duminică, la România TV.

El a adăugat că pentru cele două portofolii trebuie avute în vedere câteva lucruri.

"Pentru Justiţie, trebuie să fie un ministru care să aibă un CV foarte bun, greu de contestat, care să aibă capacitatea să relaţioneze cu instituţii internaţionale, să aibă şi experienţă în domeniul ăsta, să aibă ştiinţa Constituţiei şi a deciziilor Curţii Constituţionale, să aibă, de asemenea, capacitatea de a genera, de a coordona şi de a duce la final o dezbatere serioasă, nu prelungită la infinit, în care să se discute despre toate problemele legate de legislaţia din acest domeniu. (...) În ceea ce priveşte ministrul pentru IMM-uri, trebuie să fie un om cu o oarecare greutate politică, un ministru care să înţeleagă mediul de afaceri, să aibă experienţă de a fi condus instituţii, care să poată să comunice foarte bine şi care să aibă capacitatea ca în fiecare zi să facă lucruri, pentru că este unul din ministerele în care în fiecare zi trebuie să se întâmple lucruri. De asemenea, să aibă o capacitate foarte mare de relaţionare, pentru că dacă nu săptămânal, cel mai târziu la două săptămâni, trebuie să aibă întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri", a arătat liderul PSD.

Dragnea a menţionat că ministrul Justiţiei poate fi ales atât dintre oamenii politici, dar şi dintre independenţi, dacă îndeplineşte condiţiile amintite de el. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: liviu dragnea