x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Cioloş şi-a declarat “simpatia” pentru partidul lui Nicuşor

Cioloş şi-a declarat “simpatia” pentru partidul lui Nicuşor

de Marius Gîrlașiu    |    10 Noi 2016   •   19:00
Cioloş şi-a declarat “simpatia” pentru partidul lui Nicuşor

Deşi se jură că nu face campanie, Dacian Cioloş şi-a continuat ieri acţiunile cu iz electoral. După ce a mers duminică la mitingul liberalilor din Piaţa Revoluţiei, premierul a participat aseară la o întâlnire cu liderii USR, în cadrul căreia a prezentat platforma România100 şi principiile unei viitoare guvernări PNL-USR. Partidul lui Nicuşor este al doilea, după liberali, care şi-a anunţat susţinerea pentru un nou mandat al lui Cioloş la Palatul Victoria.

 

Dacă la mitingul de duminică seara a adoptat o ţinută casual, apărând în blugi şi geacă printre liberali, premierul s-a îmbrăcat la costum la dezbaterea organizată ieri de USR. “În ce mă priveşte, aruncând o privire pe programul dumneavoastră de guvernare, mi se pare foarte compatibil cu modul în care văd lucrurile, pe multe puncte”, le-a spus Cioloş adepţilor lui Nicuşor. Premierul a trecut apoi la atacuri subtile la adresa Guvernului condus de Victor Ponta până în noiembrie 2015. “Au ieşit la iveală în acest an foarte multe lucruri care ar fi trebuit făcute în timp, în anii trecuţi, care nu au fost făcute sau au fost prost făcute, care au fost puse sub preş. Vă asigur, a fost un an foarte intens şi datorită contextului, a fost an electoral, dar mai ales datorită aşteptărilor foarte mari care au fost proiectate pe acest guvern şi în această perioadă”, a continuat discursul premierului. Prezent şi el la dezbatere, liderul USR, Nicuşor Dan, i-a anunţat pe români că anul acesta, spre deosebire de alţi ani, nu vor mai fi nevoiţi să aleagă răul cel mai mic. "Pentru USR, pentru aceste alegeri parlamentare, sensul este de a da oamenilor o alegere de făcut. Foarte mult timp, de ani de zile, am ales cu toţii răul cel mai mic având opţiunea între aceleaşi partide care s-au succedat la guvernare şi sunt responsabile şi pentru corupţia şi pentru sărăcia din România. Vrem ca de data aceasta alegerea să însemne o alegere pozitivă", a spus Nicuşor Dan. USR defilează în campanie cu imaginea premierului Dacian Cioloş şi sloganul “În sfârşit, ai cu cine”. "USR este un partid făcut de oameni care nu au mai făcut politică, sunt oameni care fac un sacrificiu personal, care îşi lasă deoparte cariere de succes, lasă deoparte timpul pe care îl petrec cu familia, care nu ar face lucrul acesta dacă în România lucrurile ar merge cum trebuie. Suntem cu toţii împreună pentru că dorim o altfel de politică, dorim o politică a transparenţei, a onestităţii, a bunului-simţ. Dorim competenţă şi dorim ca politicianul să acţioneze în scopul binelui comun", a mai spus şeful USR.

 

Democraţia noastră, încă tânără, are nevoie de principii şi valori de bun-simţ, de onestitate, de profesionalism. Dacian Cioloş, premierul României

×