x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Clotilde Armand: În momentul izbucnirii scandalului generat de infecţiile nosocomiale, am spus că Spitalul de Arşi trebuie reconstruit

Clotilde Armand: În momentul izbucnirii scandalului generat de infecţiile nosocomiale, am spus că Spitalul de Arşi trebuie reconstruit

09 Ian 2017   •   18:05
Clotilde Armand: În momentul izbucnirii scandalului generat de infecţiile nosocomiale, am spus că Spitalul de Arşi trebuie reconstruit

Clotilde Armand, membru al Consiliului Local Sector 1 din partea Uniunii Salvaţi România, a reiterat opinia conform căreia Spitalul de Arsuri ar fi trebuit dărâmat şi reconstruit, pentru a eradica agenţii patogeni care au dus la apariţia infecţiilor nosocomiale. 

"Încă din momentul izbucnirii scandalului generat de infecţiile nosocomiale am spus că acest Spital de Arşi trebuie dărâmat şi reconstruit. Şi asta pentru că, nu o spun eu, ci medici cu îndelungă practică şi experienţă în actul medical, germenii, bacilii, ciupercile - toţi aceşti ucigaşi invizibili şi tăcuţi - sunt extrem de rezistenţi şi adaptaţi la substanţele folosite pentru eradicarea lor. Dar domnul Tudorache, la acel moment proaspăt ales în fotoliul de primar al Sectorului 1, probabil încă sub 'vraja' câştigării alegerilor, a considerat că este mult mai 'convenabil' pentru imaginea sa de bun gospodar să facă lucruri care se văd imediat, chiar dacă rezultatul nu este unul care să rezolve problemele semnalate în spital", a scris reprezentata USR, luni, pe Facebook. 

Ea a adresat, de asemenea, o serie de întrebări primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, dorind să ştie: de ce nu s-au efectuat lucrări de dezinfectare şi neutralizare a agenţilor patogeni; de ce muncitorii care au efectuat lucrările nu au fost protejaţi de echipamente de protecţie şi nu li s-au făcut periodic analize; de ce costul lucrărilor, estimat iniţial la 250.000 euro, a ajuns la aproape 5 milioane de lei. 

În presa centrală au apărut luni informaţii conform cărora firma de construcţii angajată să realizeze renovarea Spitalului de Arsuri nu ar fi realizat nicio decontaminare sau dezinfecţie a pereţilor, iar molozul contaminat ar fi fost manipulat şi aruncat de către muncitori. 

Primăria Sectorului 1 a precizat ulterior că toate lucrările de la Spitalul de Arsuri au fost făcute la cererea şi cu avizul autorităţilor medicale, menţionând că la finalizarea lor va fi transmisă o notificare către Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti prin care se va solicita avizul de conformitate privind respectarea normelor igienico-sanitare. 

"Ministerul Sănătăţii, prin Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, comunica la data de 2 august 2016 lista de lucrări ce trebuie executate la secţia ATI, după cum urmează: montarea de aer condiţionat tip staţie centrală, igienizarea saloanelor de ATI (pereţi, plafoane, pardoseli), reabilitarea reţelei electrice la necesităţile compartimentului de ATI, montarea uşilor glisante, cu senzor, la intrarea în saloane şi dotarea cu staţie centrală de monitorizare a fiecărui salon ATI", a precizat PS 1, într-un comunicat de presă. 

Primăria a adăugat că, potrivit informărilor primite de la Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi Unităţilor Sanitare Publice Sector 1 (autoritatea care a contractat lucrarea de modernizare a Secţiei ATI), la 22 august 2016 Spitalul de Arsuri comunica faptul că rezultatele analizelor la pereţi sunt conforme microbiologic. AGERPRES

×