x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Consiliera Betty a prins în ultima clipă pe listele PSD

Consiliera Betty a prins în ultima clipă pe listele PSD

de Georgiana Ionita    |    26 Oct 2016   •   19:00

Social-democraţii au definitivat ieri în Comitetul Executiv listele partidului pentru alegerile parlamentare. Marea surpriză este Beatrice Tudor, consiliera lui Liviu Dragnea şi şefa departamentului de comunicare al PSD, care va candida la Bucureşti pentru un loc de deputat. La Camera Deputaţilor a prins un loc şi fosta liberală Diana Tuşa, “reciclată” între timp de PSD.

Mâna dreaptă a şefului PSD, Beatrice Tudor, a prins în ultima clipă lista pentru Camera Deputaţilor (va ocupa poziţia a opta) şi ar putea intra în Parlament în funcţie de scorul partidului la nivelul Capitalei. În schimb, social-democraţii au adoptat aceeaşi tactică pe care au brevetat-o liberalii în privinţa listelor pentru Bucureşti: pentru Camera Deputaţilor au ales figuri mai noi, fără probleme de integritate, în timp ce la Senat au rezervat locuri pentru “greii” partidului. Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, senatorul Şerban Nicolae, fostul ministru al Justiţiei Robert Cazanciuc (vărul lui Victor Ponta prin alianţă) şi foştii miniştrii Mihnea Costoiu şi Ionuţ Vulpescu vor fi primii pe lista cu senatori. În schimb, fostul şef al CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a fost executat în şedinţa de ieri. Cindrea a fost scos de pe liste deşi era primul pe listele PSD Sibiu pentru Camera Deputaţilor.

Locuri pentru oamenii lui Ponta

În schimb, pentru a atrage voturile tinerilor, în capul listei pentru Camera Deputaţilor a fost impus Gabriel Petrea, liderul TSD, dar şi câteva figuri din societatea civilă: Oana Florea (directorul ONG-ului FACIAS) şi Liviu Pleşoianu. Pe locuri aşa-zis eligibile se află şi deputaţii Carmen Moldovan, Georgian Pop (preşedintele Comisiei pentru controlul SRI) şi Diana Tuşa, fosta liberală transferată peste noapte la PSD. Un loc a prins şi deputatul Gabriela Podaşcă, cea care a candidat împotriva lui Gabriel Petrea la şefia TSD după demisia lui Mihai Sturzu. Ca să evite un scandal în plină campanie, Dragnea le-a găsit locuri şi oamenilor apropiaţi de Victor Ponta. Fostul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici va candida la Tulcea, în timp ce fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu va candida la Iaşi.

“Betty”, aşa cum o cunosc jurnaliştii, este directorul de comunicare al PSD şi mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea la capitolul comunicare

Liviu Dragnea va candida în judeţul Teleorman pentru Camera Deputaţilor. Victor Ponta va deschide lisa de deputaţi a PSD Gorj
 

×