x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Curtea lui Traian Băsescu, prădată de adversari

Curtea lui Traian Băsescu, prădată de adversari

de Adrian Ilie    |    30 Mai 2018   •   17:21
Curtea lui Traian Băsescu, prădată de adversari
Sursa foto: DIANA OROS

PSD nu stă cu mâinile în sân să aştepte să-i plece o parte din parlamentari la Pro România. Pentru a-şi asigura majoritatea în continuare, social-democraţii au început să „muşte” din partidul lui Traian Băsescu. Într-o singură zi, doi senatori şi un deputat PMP şi-au anunţat înscrierea în PSD. Băsescu a constatat că, fără să vrea, i-a întărit poziţia lui Dragnea.

PMP este victima colaterală a războiului dintre Victor Ponta şi Liviu Dragnea, parlamentarii săi fiind curtaţi de ambele tabere. Deocamdată, PSD este în avantaj, printre cei racolaţi numărându-se chiar cel care a îndreptat UNPR spre fuziunea cu PMP acum doi ani, anume Valeriu Steriu. „După ce PMP şi-a văzut sacii UNPR în căruţa proprie şi a făcut pragul electoral cu votanţii UNPR, fuziunea se pregăteşte să fie denunţată. Cred că asta spune mai multe despre PMP decât despre UNPR”, s-a justificat Steriu. El l-a acuzat pe Traian Băsescu de faptul că a îndepărtat oamenii de valoare din conducerea PMP. Tot ieri, şi-au anunţat plecarea la PSD senatorii Ion Ganea şi Ioan Talpoş. În aceste condiţii, grupul senatorial al PMP se va desfiinţa deoarece numărul membrilor săi a scăzut sub şapte, pragul minim pentru un grup la Senat. În faţa evidenţei, Băsescu a recunoscut că plecările reprezintă o problemă serioasă. „Reuşim să-l întărim pe Dragnea prin dezertările de astăzi. Văd că domnul Steriu, care nu mai dădea pe la partid de vreo 6-7 luni, dintr-odată a devenit şi epistolar. Domnul Ganea s-a dus către unde îl îndeamnă inima. Talpoş, spre surprinderea mea, sâmbătă a fost cu mine pe scenă, la Baia Mare, şi astăzi văd că şi-a găsit valenţele pesediste”, a comentat liderul PMP. Băsescu nu a ratat ocazia de a le adresa dezertorilor câteva cuvinte dure. „I-am trimis lui Dragnea trei lingăi azi, să-i fie de bine, să şi-i ia acasă”, a spus fostul preşedinte. Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu estimează că suferinţele PMP încă nu s-au terminat. „Nu sunt surprins. Sunt la curent de ceva vreme cu aceste deplasări şi încă nu s-au terminat”, a comentat liderul ALDE.

„Adevărul adevărat despre PMP este acesta: preşedintele Traian Băsescu a anunţat că în 2020 se va retrage din viaţa politică; membrii sunt tot mai debusolaţi şi tind să abandoneze un proiect la care până şi fondatorul său renunţă; partidul este preocupat să se izoleze politic, făcând alianţe locale fără nicio logică politică generală, ci doar pentru nişte avantaje care azi sunt, mâine nu mai sunt”.

Valeriu Steriu

×
Subiecte în articol: senatori PMP inscriere PSD