x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Dîncu: Nu cred că este posibilă, în actuala stare a politicii româneşti, o coaliţie PSD - PNL

Dîncu: Nu cred că este posibilă, în actuala stare a politicii româneşti, o coaliţie PSD - PNL

29 Aug 2016   •   12:02
Dîncu: Nu cred că este posibilă, în actuala stare a politicii româneşti, o coaliţie PSD - PNL
Sursa foto: Foto: SORIN LUPSA

Vicepremierul Vasile Dîncu este de părere că nu e posibilă o coaliţie PNL - PSD, deoarece, în prezent, fiecare dintre partide trebuie să îşi afirme identitatea, iar amintirea USL nu este una motivantă, având în vedere că o coaliţie foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democraţie.


"Nu cred că este posibilă în actuala stare a politicii româneşti o coaliţie PSD - PNL. În acest moment nu este posibilă pentru că fiecare dintre partide trebuie, în campania electorală, să-şi afirme identitatea. Deci, în mod normal, în acest moment, se exacerbează diferenţa, se exacerbează lupta dintre PNL şi PSD. (...) Cred că, în acest moment, amintirea USL nu este una care să fie motivantă, pentru că USL a fost atunci o mare coaliţie, de 75 la sută, care şi-a propus să facă două lucruri măreţe: modificarea Constituţiei şi regionalizarea, descentralizarea şi nu a făcut nimic din acestea. Ce a ieşit de atunci şi a rămas şi în mintea politicienilor este că o coaliţie foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democraţie şi pentru România. Pentru că oamenii s-au pierdut atunci în bătălii pentru mize mici, pentru împărţirea puterii şi tot timpul a fost o bătălie pentru împărţire de putere. Ori eu cred că, în acest moment, niciunul dintre partide nu-şi propune acest lucru", a afirmat Vasile Dîncu, la B1 tv.

El a adăugat că singurul lucru care ar putea să ducă la o coaliţie PSD - PNL ar fi, probabil, situaţia în care niciunul dintre partide nu va reuşi să facă majoritatea.

"Nu este exclus să se ajungă acolo, dar mie îmi este foarte greu să-mi închipui modul în care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred că ar prefera alegeri anticipate într-o asemenea posibilitate, şi PNL şi PSD, cel puţin la psihicul de acum al celor două partide", a opinat Dîncu.

El a apreciat, în vederea alegerilor parlamentare, că PMP se află la limita intrării în Parlament, sunt puţine şanse ca USR să acceadă în Legislativ, ALDE are şanse să treacă pragul electoral, iar PSD ar putea să obţină un scor bun şi să termine primul, "dacă nu va face o mare greşeală cum a făcut în ultimii ani".

Sursa: AGERPRES

×