x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu crede în modelul american antidefăimare

Meleşcanu crede în modelul american antidefăimare

de Monica Stoica    |    23 Mar 2018   •   12:47
Meleşcanu crede în modelul american antidefăimare
Sursa foto: Karina Knapek

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu a declarat că percepţia UE faţă de România este corectă, în mare măsură, însă cu o marjă de eroare. Există multe ştiri false care nu reflectă realitatea, dar pot fi exploatate de presă, a afirmat Meleşcanu. Percepţia eronată asupra situaţiei din România e păguboasă, crede Meleşcanu. El a mai spus că urmează să ia la puricat ambasadorii, aşa cum i-a sugerat Dragnea.

Întrebat cu ce ochi e privită România în UE, Meleşcanu a răspuns: „Aşa cum am spus, în lumea noastră de astăzi, percepţia e mai puternică decât realitatea. Nimeni nu ştie ce se întâmplă cu adevărat în România, dar are o percepţie despre ceea ce se întâmplă în România. În mare măsură este, să spunem, corectă, însă în acelaşi timp există şi foarte multe ştiri false care fac deliciul presei, dar care nu reflectă realitatea. În mod sigur, duc la o imagine negativă a României.”. Meleşcanu a explicat că o lege a defăimării, propusă anterior de Dragnea, se poate face pe cale juridică sau prin crearea unei structuri independente care să analizeze cazurile de defăimare. Recent, Dragnea a declarat că e necesară o lege care să sancţioneze ponegrirea României în UE, întrucât oameni ca Monica Macovei şi alţi europarlamentari "mint şi defăimează despre propria ţară" şi aduc prejudicii, în opinia liderului PSD. Pe de altă parte, Meleşcanu a asigurat că va face evaluarea ambasadorilor, solicitată tot de Dragnea. „Problemele legate de promovarea intereselor economice sunt prioritare, inclusiv prin programul de guvernare al nostru. Ceea ce ministerul poate să facă şi trebuie să facă este să deschidă uşi, să creeze contacte care să permită societăţilor de stat sau private să se bucure de anumitre oportunităţi de afaceri. Lucrul acesta s-a făcut în mare parte, dar este loc şi de mai bine”, a spus Meleşcanu, răspunzând astfel nemulţumirii lui Dragnea faţă de activitatea multor ambasadori, pe care liderul PSD îi găseşte ţapi ispăşitori pentru faptul că România este prost reprezentată la nivel economic în UE

Ambasador în Israel

Premierul Dăncilă a aprobat o propunere de candidatură pentru postul de ambasador în Israel, neocupat de mai mult de un an, a anunţat Meleşcanu. Totuşi, numele nu poate fi anunţat, deoarece trebuie ca Iohannis să-şi dea avizul. Dragnea, i-a cerut, în 12 martie lui Meleşcanu să găsească un ambasador pentru Israel, afirmând că premierul şi coaliţia nu-l vor lăsa doar pe Iohannis să facă jocurile. „Orice propunere de ambasador se semnează de către preşedinte şi se contrasemnează de primul-ministru”, afirma Dragnea.
 

 

×
Subiecte în articol: teodor meleşcanu defaimare ambasadori