x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moartea lui Condrea se transformă în Elodia reloaded

Moartea lui Condrea se transformă în Elodia reloaded

de Marius Gîrlașiu    |    24 Mai 2016   •   17:29
Moartea lui Condrea se transformă în Elodia reloaded
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Oamenii politici au reacţionat diferit după tragedia în urma căreia patronul Hexi Pharma şi-a pierdut viaţa. Dacă fostul premier Victor Ponta a pus totul pe seama unor “forţe nevăzute care ne decid viaţa”, liderul PSD Liviu Dragnea şi-ar dori ca episodul morţii lui Dan Condrea să nu semene cu telenovela Elodia. Reuniţi de urgenţă, membrii comisiei pentru supravegherea SRI au cerut explicaţii oficiale Serviciului.

Membrii comisiei parlamentare pentru supravegherea activităţii SRI s-au contrazis reciproc după şedinţa de ieri. Deputatul Sebastian Ghiţă crede că patronul Hexi Pharma era filat de un echipaj SRI în momentul accidentului care i-a curmat viaţa. “Nu mă poate convinge nimeni că în România, aşa cum ştiu eu că funcţionează instituţiile, un om aflat într-o aşa atenţie mediatică nu a avut măsuri de filaj, nu a fost ascultat, înregistrat, nu a avut înregistrări ambientale”, a explicat Ghiţă. În replică, preşedintele comisiei, social-democratul Georgian Pop, a precizat că SRI nu mai poate efectua astfel de acţiuni în urma ordonanţei privind interceptările venită ca urmare a deciziei CCR. Membrii comisiei au cerut Serviciului lămuriri oficiale printr-o scrisoare transmisă conducerii SRI. De altfel, directorul Eduard Hellvig a intrat prin telefon în timpul dezbaterii şi a dat asigurări că SRI nu a avut echipă de filaj pe urmele lui Condrea. “Filajul cetăţeanului se face de instituţiile abilitate cerute de Parchet şi nu de către SRI, conform prevederilor constituţionale. Nefiind un caz de siguranţă naţională, el nu a fost instrumentat cu SRI, ci cu alte instituţii", a explicat liberalul Teodor Atanasiu, membru în Comisia de control. "Problema de securitate naţională este de sănătate şi nu cazul Condrea, ci cazul Hexi Pharma. SRI este interzis să participe la aceste acţiuni ale procuraturii sau poliţiei", a precizat şi senatorul UDMR Verestoy Attila.

Teoria conspiraţiei

“Dumnezeule! Chiar e șocant! Ce se întâmplă în țara noastră? Cum e posibil așa ceva? Cine are putere să facă așa ceva? Ce știa acest om și cine se temea de ce știa el? Din păcate, România în 2016 înseamnă frică, suspiciune și forțe nevăzute care de fapt ne decid viața”, a fost reacţia lui Victor Ponta după ce televiziunile au anunţat în regim de breaking-news moartea fulgerătoare a patronului Hexi Pharma. Fostul premier a revenit, ieri, cu acuzaţii subtile la adresa preşedintelui Klaus Iohannis. “Pentru că există întrebarea în mințile a milioane de români, eu cred că <> ca să îngropam această uriașă afacere de corupție și să nu mai aflăm niciodată cine este responsabil! Nu-i așa, domnule președinte? Și mai cred ceva. Corupția ucide doar când are interese personale și directe domnul Iohannis. În celelalte cazuri corupția sinucide”, a acuzat Ponta pe facebook, aluzie la exprimarea nefericită a preşedintelui după tragedia de la Colectiv. La rândul său, Liviu Dragnea a comparat moartea lui Condrea cu un caz care a făcut furori în presa tabloidă. "Aş vrea să nu mai vedem iar Elodia reloaded. E un accident grav, un om care a murit, pentru care familia suferă, prieteni, cunoştinţele”, a reacţionat liderul PSD. Mai reţinut a fost preşedintele Senatului, C.P. Tăriceanu. Liderul ALDE a bătut în retragere după ce sugerase că “sunt suspiciuni că în spatele Hexi Pharma s-ar afla un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, ca un paravan comercial pentru alte activităţi”. În replică, Alina Gorghiu i-a acuzat dur pe Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă. “Constat că sunt destui politicieni lipsiţi de scrupule care se comportă ca nişte corbi şi încearcă să extragă profit politic dintr-un eveniment nefericit”, a reacţionat liderul liberalilor.

“Cuplul sudat în prietenie şi afaceri Ghiţă-Ponta a fost primul care a reacţionat invocând nişte păreri care numai de om zdravăn la cap nu sunt, din prea mult timp liber şi din lipsă de echilibru la mansardă” Alina Gorghiu, co-preşedinte PNL

×