x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta asmute PRU să depună moţiune de cenzură

Ponta asmute PRU să depună moţiune de cenzură

de Marius Gîrlașiu    |    09 Sep 2016   •   18:25
Ponta asmute PRU să depună moţiune de cenzură
Sursa foto: DIANA OROS

Sfătuit de Victor Ponta, liderul PRU Bogdan Diaconu intenţionează să strângă semnături pentru a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Dacian Cioloş. Liviu Dragnea l-a somat şi el pe premier, cerându-i să prezinte de urgenţă în Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării.
„PRU a hotărât să iniţieze o moţiune de cenzură. Am luat această decizie după ce ne-am consultat cu mai mulţi parlamentari PRU şi din alte partide, inclusiv cu fostul premier Victor Ponta”, a anunţat ieri liderul PRU Bogdan Diaconu. Demersul naţionaliştilor vine după ce Ministerul de Finanţe a intenţionat să modifice Codul Fiscal prin ordonanţă de urgenţă. „Am urmărit cu toţii, cu îngrijorare, intenţia Guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloş de a modifica Codul Fiscal prin Ordonanţă de urgenţă, a împovăra şi mai mult cu biruri românii şi a favoriza multinaţionalele care l-au şi instalat în această funcţie”, a spus Diaconu. Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură e nevoie de o pătrime din numărul total al senatorilor şi deputaţilor, însă PRU speră ca parlamentarii ALDE şi PSD „să nu mai mimeze Opoziţia şi să demonstreze că sunt de partea românilor”. 
Nici social-democrații nu şi-a luat gândul
Tot ieri, Liviu Dragnea l-a convocat „de urgenţă” pe Dacian Cioloş în faţa Parlamentului. „Consider că este absolut necesar să avem o poziţie clară din partea dumneavoastră cu privire la intenţiile reale ale Guvernului. Vă rog să prezentaţi de urgenţă în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului un raport privind situaţia economică reală a ţării, inclusiv nivelul de colectare a taxelor, deficitul bugetar, deficitul de cont curent, deficitul comercial şi creşterea economică estimată care stă la baza execuţiei bugetare”, i-a transmis Dragnea premierului. Zilele trecute, liderul PSD a anunţat că social-democraţii pregătesc o moţiune simplă la adresa ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, avertizând că social-democraţii nu şi-au luat gândul de la depunerea unei moţiuni de cenzură.
 

×