x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rechinii din PSD fac ultimele retuşuri înainte de parlamentare

Rechinii din PSD fac ultimele retuşuri înainte de parlamentare

de Marius Gîrlașiu    |    22 Sep 2016   •   14:19
Rechinii din PSD fac ultimele retuşuri înainte de parlamentare
Sursa foto: Caricatură de: Puiu Găzdaru

Liderii PSD se vor reuni astăzi la Murighiol în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, care va avea loc într-un resort de lux din comuna tulceană, în acelaşi complex de patru stele în care capii vechiului USL şi-au împărţit locurile în Parlament înaintea alegerilor din 2012. Social-democraţii vor hotărî astăzi strategia pentru campania electorală, urmând să analizeze listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare şi să ia o decizie în privinţa candidaturii fostului premier Victor Ponta.

Căpeteniile PSD vor pune ţara la cale “într-un peisaj de basm desfăşurat pe o suprafaţă de peste 10 hectare”, pe malul lacului Murighiol. După şedinţa CEx, social-democraţii ar putea să se plimbe cu barca pe canalele Deltei Dunării, să pescuiască sau să admire flora şi fauna unică a Lacului Murighiol, potrivit prezentării oficiale de pe site-ul resorului tulcean. Pentru cei mai obosiţi şi extenuaţi de discuţiile interminabile din partid există un spa center cu piscină interioară, jacuzzi, saună sau sală de fitness. Principalul punct pe ordinea de zi a şedinţei de azi va fi organizarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Social-democraţii vor analiza astăzi nivelul de organizare al filialelor din teritoriu în pragul campaniei electorale, dar şi stadiul propunerilor privind candidaturile pe listele PSD în fiecare organizaţie judeţeană. Cel mai probabil, listele din teritoriul vor fi gata până pe 15 octombrie, pentru ca fiecare candidat plasat pe un loc eligibil “să se implice serios în campania electorală”. Pe lângă mulţi tineri şi multe femei, social-democraţii vor să includă pe listele cu viitorii parlamentari PSD şi persoane cu dizabilităţi. “Nu există o categorie anume care va fi exclusă din rândul candidaţilor, în schimb vom găsi multe nume noi. Vor fi liste profesionalizate în funcţie de comisiile de specialitate ale Parlamentului şi, de asemenea, o prezenţă serioasă a tinerilor şi femeilor pe aceste liste”, a anunţat liderul Liviu Dragnea.

Le e frică de plagiatori

Locuri pe listele pentru Parlament ar avea asigurate şi mai mulţi dintre foştii primari şi preşedinţi PSD ai Consiliilor judeţene, mai ales că social-democraţii vor candida singur la alegerile parlamentare, eventualele alianţe urmând să fie încheiate abia după scrutinul din decembrie. Un alt punct de pe agenda CEx va fi programul de guvernare al PSD care, potrivit lui Dragnea, este deja finalizat, urmând a fi publicat pe părţi. “Ne interesează ca el să fie cunoscut şi înţeles de cât mai mulţi români, drept pentru care o să începem să-l prezentăm secvenţial. Nu vrem să venim cu tot materialul o dată, pentru că este o cantitate foarte mare de informaţii, chiar dacă mi-au zis mulţi colegi că există riscul ca o parte din acest program să fie plagiat dacă îl prezentăm secvenţial”, a explicat şeful PSD. Social-democraţii vor hotărî astăzi şi soarta fostului premier Victor Ponta, care ar urma să deschidă lista pentru Camera Deputaţilor în judeţul Gorj, în ciuda faptului că se află sub control judicial în dosarul Tony Blair şi nu îndeplineşte criteriile de integritate din Codul de Etică adoptat în decembrie 2015.

Liviu Dragnea ieri, de Ziua Mondială a Păcii: Pacea este o valoare pe care o apreciem, din păcate, doar atunci când nu o mai avem. Sper ca, după alegerile din iarnă, să avem linişte să putem să construim

×