x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta, pe post de headhunter

Victor Ponta, pe post de headhunter

de Gabriela Antoniu    |    10 Ian 2019   •   10:57
Victor Ponta, pe post de headhunter

Liderul Pro România, Victor Ponta, a lansat ieri o provocare social-democraţilor care vor să i se alăture pentru a pregăti un candidat care să-l elimine pe liderul PSD, Liviu Dragnea, din primul tur al alegerilor prezidenţiale. Printre cei vizaţi de fostul premier se numără Gabriela Firea şi Corina Creţu, dar şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Victor Ponta a explicat că a pornit discuţii pentru identificarea a patru-cinci personalităţi cu profil social-democrat, european, din care să fie ales un candidat alternativă la Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea, pentru cursa prezidenţială. În opinia sa, acest candidat ar trebui, în primul rând, să-l scoată pe Dragnea din primul tur, că aţi văzut că are 5% în sondaje, însă are cea mai puternică maşinărie politică, PSD, şi are cei mai mulţi bani care au fost vreodată în România". Planul ar urma să fie pus în aplicare după alegerile europarlamentare, iar liderul Pro România susține că poate să facă o campanie la prezidenţiale pentru cineva în care crede cu adevărat că poate fi o alternativă. 

Fostul premier a identificat deja trei personalităţi care ar putea să intre în bătălia prezidenţială contra lui Dragnea şi Iohannis. "Dacă Tăriceanu se desprinde de Dragnea şi nu mai susţine toate măsurile astea aberante - el m-a susţinut în 2014 - pot să-l susţin şi eu. Este Gabriela Firea, cu care n-am avut o relaţie bună în ultima perioadă, tocmai pentru că era mare iubire cu Dragnea, până i-a arătat Dragnea ce înseamnă iubire. Are şanse? O susţin. Este Corina Creţu cu care am avut întotdeauna o relaţie bună, dar nu ştiu dacă vrea să candideze, dar altfel un om pe care îl apreciez şi care cred că are calităţile, are relaţii europene mult mai bune decât Iohannis, e mai PSD-istă decât Dragnea ", a spus Ponta. El s-a declarat dispus să renunţe la orgolii şi alte lucruri personale şi să promoveze în campanie pe cineva care poate fi cu adevărat o alternativă la cei doi.

Fostul premier a mai spus că nu vrea ca, în turul doi al alegerilor prezidenţiale, să fie nevoit să aleagă între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea.

 

 

×
Subiecte în articol: victor ponta