x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea AVERTIZARE METEO - Intensificări ale vântului de peste 50 km/oră şi precipitaţii de circa 25 litri/mp în Capitală

AVERTIZARE METEO - Intensificări ale vântului de peste 50 km/oră şi precipitaţii de circa 25 litri/mp în Capitală

20 Sep 2017   •   11:21
AVERTIZARE METEO - Intensificări ale vântului de peste 50 km/oră şi precipitaţii de circa 25 litri/mp în Capitală
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

UPDATE Vremea va deveni instabilă la nivelul Municipiului Bucureşti începând de miercuri după-amiază, regimul termic fiind caracterizat prin averse, cu cantităţi de apă de 35 l/mp, dar şi prin intensificări ale vântului de pot depăşi la rafală 65 km/h, precizează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), într-o informare postată pe propria pagină de internet. 

Ploile cu caracter de aversă şi intensificările vântului vor fi la intensitate mai mare în intervalul ora 18:00 - 2:00, precizează meteorologii. 

Potrivit sursei citate, în intervalul 20 septembrie, ora 16:00 - 21 septembrie, ora 9:00, vremea va deveni instabilă în Capitală, iar cerul se va înnora treptat. Vor fi averse ce vor avea caracter torenţial, descărcări electrice, cu o probabilitate mai mare între orele 18:00 şi 2:00. De asemenea, se vor acumula cantităţi de apă de 25 - 30 l/mp, izolat posibil peste 35 l/mp. În acelaşi interval orar, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor atinge 55 - 60 km/h, posibil peste 65 km/h. Temperatura maximă va fi de 25 - 26 de grade, iar cea minimă de 16 - 17 grade Celsius. 

De asemenea, începând din dimineaţa zilei de joi, ora 9:00, până vineri, la ora 9:00, vremea se va răci faţă de intervalul precedent. Astfel, temperatura maximă va fi de 23 - 24 de grade, iar cea minimă de 10 - 11 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei, când vor mai fi condiţii să plouă slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări mai ales în prima parte a intervalului când, la rafală, se vor mai putea depăşi 40 - 45 km/h. 

 

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) prognozează intensificări ale vântului de peste 50 km/oră şi precipitaţii de circa 25 litri/mp miercuri în Capitală, a anunţat reprezentantul ANM Gabriela Băncilă, la comandamentul convocat la Primăria Capitalei. 

Ea a precizat că ANM va actualiza mesajul de informare valabil în prezent printr-o atenţionare cod galben ce se va referi şi la zona Capitalei. 

"În zona Capitalei, manifestările specifice instabilităţii atmosferice pe care le viza atenţionarea cod galben vor fi de interes în orele serii şi în prima jumătate a acestei nopţi", a declarat Băncilă. 

Ea a precizat că, după ora 18,00, treptat, vântul se va intensifica. 

"Intervalul critic pentru Bucureşti îl apreciem în perioada ora 20,00 - 1,00, 2,00PROGNO, 3,00 noaptea, când norii de furtună îşi vor face apariţia şi aici. Intensificările de vânt le apreciem în jurul a 55 - 65 de km/oră. De asemenea, vântul poate lua aspect de vijelie", a spus reprezentantul ANM, menţionând că este posibil ca în anumite cartiere să se atingă viteze chiar mai mari de 65 de km/oră. 

Ea a menţionat că ANM apreciază precipitaţii în jurul a 25 de litri/mp, dar este foarte posibil ca în unele cartiere ale Bucureştiului să se înregistreze 30 - 35 de litri/mp. 

"Mare parte din aceste cantităţi se vor înregistra într-un interval scurt de timp, o oră, o oră şi jumătate, cel mult două ore. După ora 3,00 noaptea, treptat, fenomenele vor diminua ca intensitate. Până dimineaţa ploaia se va opri, vântul va mai avea intensificări şi pe parcursul zilei de mâine în zona Municipiului Bucureşti, dar vorbim despre rafale ale vântului undeva până la cel mult 40 -50 km/oră. Prin urmare, chiar dacă ANM va actualiza mesajul de atenţionare pe care îl anunţam că va fi emis pe parcursul zilei de astăzi, unele intensificări ale vântului, dar unidirecţionale, se vor semnala şi pe parcursul zilei de mâine", a explicat Băncilă. 

Ea a informat că temperatura va scădea semnificativ. AGERPRES

×
Subiecte în articol: meteo