x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

09 Ian 2008   •   00:00

Rodica Ispas, Cămpina: Dacă aveţi deja urzicile tocate, pentru borşul de urzici vă mai trebuie următoarele ingrediente: zarzavat de ciorbă, o ceapă, o jumătate de cană de orez, sare, verdeaţă şi un litru borş.



Preparare: Se fierb intr-un vas cu doi li­tri de apă orezul spălat, legumele şi cea­pa şi tocate. După ce au fiert, se adaugă urzicile, se mai lasă 15 minute, apoi se adaugă borşul fie separat. Se drege de sare şi se presară verdeaţa.

Mariana Crişan, Videle. Vă oferim reţe­ta cerută de macrou Margot. Ingredien­te: o varză acră, două cepe, 200 g slă­nină, 3 bucăţi de macrou afumat, 100 g caşÂ­caval ras, 100 g unt, 500 g cartofi.

Preparare: Ceapa, tăiată solzişori, se căleşte alături de slănina crudă, tăiată in cubuleţe. Se adaugă varza tocată mărunt, spălată şi scursă şi se inăbuşă. Peştele se curăţă de piele şi oase. Cartofii se fierb şi se zobesc bine. Intr-un vas se pun un strat de varză, unul de peşte şi se acoperă cu piureul de cartofi, peste care se presară caşcavalul şi se pun bucăţele de unt. Se dă la cuptorul incins pentru 20 de minute.

Iuliana Rupea, Urziceni. Pentru peşÂ­tele „napolitan" vă trebuie următoarele ingrediente: 4 bucăţi de peşte afumat, 500 g macaroane fierte, 6 linguri de pesmet, un litru suc de roşii, o jumătate de pachet unt, 100 g caşcaval.

Preparare: Peştele de curăţă de piele şi de oase şi se filetează. Intr-o tavă inaltă, unsă, se aşază un strat de ma­caroane, apoi fileuri de peşte şi iar macaroane. Se toarnă suc de roşii, se presară pesmetul amestecat cu caşcavalul ras şi apoi bucăţele de unt. Se dă la cuptorul incins pănă cănd capătă o culoare brună.

×
Subiecte în articol: agenda