x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar “Asăzi e ziua ta...”: Bogdan Pascu

“Asăzi e ziua ta...”: Bogdan Pascu

de Ramona Vintila    |    03 Iul 2008   •   00:00
“Asăzi e ziua ta...”: Bogdan Pascu

 “Am intrat în politică avînd convingerea că voi putea schimba ceva în percepţia românilor cu privire la maniera în care trebuie înţeleasă democraţia..."

 “Am intrat în politică avînd convingerea că voi putea schimba ceva în percepţia românilor cu privire la maniera în care trebuie înţeleasă democraţia – pentru că eu sînt adeptul democraţiei autentice şi nu al celei de faţadă”, mărturisea vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene. Deputatul PC Bogdan Pascu împlineşte astăzi 41 de ani.

 
“Momentul care mi-a schimbat macazul vieţii a fost atunci cînd domnul Dan Voiculescu m-a convins să intru în viaţa politică. Poziţia de vicepremier în Guvernul României a fost o provocare extraordinară. Am muncit enorm şi am avut satisfacţii pe măsură. Am lucrat cu oameni minunaţi şi am avut şansa să-mi demonstrez calităţile de lider. Regret şi acum că timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie nu mi-a permis să fac mai mult.

Românii au nevoie să ştie că pe lumea asta se mai face şi dreptate. În România este nevoie mai mult decît orice de o justiţie reală şi imparţială, astfel încît dictonul «nimeni nu este mai presus de lege» să nu mai fie doar o vorbă goală. Primele trei măsuri pe care Bogdan Pascu le-ar adopta urgent pentru binele României sînt atragerea investitorilor în România şi încurajarea iniţiativei private, utilizarea la maximum a fondurilor structurale; schimbarea sistemului judiciar şi transformarea întregului aparat din justiţie; reducerea cheltuielilor din bugetul statului prin reducerea aparatului administrativ şi a numărului de parlamentari (transformarea în parlament unicameral). Muncesc cu plăcere şi realizările pe care le am îmi dau satisfacţia lucrului bine făcut.”

 

Măsuri

“Primele trei măsuri pe care Bogdan Pascu le-ar adopta urgent pentru binele României sînt atragerea investitorilor în România şi încurajarea iniţiativei private, utilizarea la maximum a fondurilor structurale; schimbarea sistemului judiciar şi transformarea întregului aparat din justiţie; reducerea cheltuielilor din bugetul statului prin reducerea aparatului administrativ şi a numărului de parlamentari (transformarea în parlament unicameral)”
Bogdan Pascu - deputat PC, vicepreşedinte Comisia pentru Afaceri Europene

×
Subiecte în articol: calendar