x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astăzi e ziua ta... Maria Butaciu!

Astăzi e ziua ta... Maria Butaciu!

de Ramona Vintila    |    18 Feb 2010   •   00:00
Astăzi e ziua ta... Maria Butaciu!
Sursa foto: /Agerpres

A văzut lumina zilei în comuna Salva, judeţul Bistriţa-Năsăud, pe Valea Someşului. Primele înregistrări le-a făcut la Cluj în 1959. Doi ani mai târziu a avut şansa, încă elevă fiind, să fie angajată de Ansamblul "Ciocârlia". Maria Butaciu împlineşte mâine 70 de ani. Jurnalul Naţional îi urează "La mulţi ani!".

"Pregătesc un concert care va avea loc la data de 6 martie la Sala Radio. Sper să fie un succes, adică să-mi mulţumească mie sufletul. Concertele de muzică populară sunt din ce în ce mai restrânse, aşa că, atunci când prindem o ocazie, cântăm.

NU AM LĂSAT ÎN URMĂ DÂRE DE SUCCES
Sunt multe lucruri pe care trebuia să le fac, şi nu le-am făcut, multe pe care le-am făcut, şi nu îndeajuns. Cel mai mulţumită sunt atunci când lumea îmi spune că-mi iubeşte un anumit cântec, se interesează de unde l-am cules.

Cea mai mare împlinire personală este fiica mea, care are aproape 36 de ani, este medic veterinar, mă bucur că este apreciată şi respectată pentru munca ei. Pe plan profesional sunt fericită că am reuşit să scot la lumină cântece care nu se mai cântau. Deşi nu sunt cântece cu un succes imediat, sunt texte, cuvinte trăite de atâtea generaţii. Chiar dacă nu am lăsat în urmă dâre de succes care să mă îmbete, sunt mulţumită că am scos aceste piese la lumină şi lumea este alinată de ele.

ÎNCĂ MERGE...
Atâta vreme cât pot să cânt, cât pot să spun ceva cu glasul, mă consider tânără.
Îi mulţumesc lui Dumnezeu că multe suferinţe, multe neîmpliniri le uit în acest fel. CD-ul «Un leac pentru suflet» oglindeşte sufletul meu. Aşa că, dacă mă uit în urmă, pot să spun că încă merge. Dacă mă uit înainte, mă rog lui Dumnezeu să mă ajute să-mi păstrez glasul şi să fiu sănătoasă.

CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI
Una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le păstrez în suflet şi în minte este momentul când am înregistrat prima dată la Ansamblul «Ciocârlia». Se întâmpla în 1961, la 1 aprilie. Ne întrebam cine pe cine a păcălit, dar în final a ieşit o treabă bună, păcălindu-ne reciproc.
Am rezistat o viaţă... Am fost însoţită de cântec întotdeauna! Îi mulţumesc lui Dumnezeu că m-a binecuvântat cu fetiţa mea şi pentru că m-a ţinut sănătoasă până la această vârstă.
De ziua mea mi-e dor de acasă, de părinţi, de tatăl meu, care a murit chiar de ziua mea, acum cinci ani."

×
Subiecte în articol: calendar