x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astazi e ziua ta..." - Marin Codreanu

"Astazi e ziua ta..." - Marin Codreanu

16 Sep 2004   •   00:00
"Astazi e ziua ta..."  -  Marin Codreanu

"A debutat tarziu si nu este un poet industrios. El naste poezia greu si cu multa transpiratie", spunea actrita Silvia Codreanu despre tatal sau. Un creator de versuri si un creator de spectacol de poezie. Tata si fiica, amandoi indragostiti de rime. Scriitorul Marin Codreanu implineste astazi 67 de ani.

"Timpul e mai scurt decat as avea nevoie"

"Se intampla ca in acest an ziua mea de nastere sa coincida cu perspectiva unei bucurii: maine voi pleca la Salonul National de Carte de la Universitatea Ovidius din Mamaia. Implinirea varstei de 67 de ani inseamna experienta in continuare acumulata, inseamna perspectiva unor experiente personale si bucuria ca pot sa am inca o perspectiva in vederea realizarilor personale. Cred ca s-a schimbat ceva in modul in care imi aniversez zilele de nastere. Acum dau mai multa importanta aniversarii si sigur ca incerc sa ma caut si sa ma regasesc in prezenta celor dragi. In anii trecuti nu realizam acest lucru. Uneori chiar am trecut peste ziua de nastere fara sa-mi aduc aminte. Am avut vreo doua momente in viata mea in care ziua de nastere nu a existat, nu am folosit-o in modul aniversar. O zi de nasere pe care nu am socotit-o a fost anul in care a murit tatal meu. Deocamdata, timpul se deruleaza pentru mine cu aceeasi lentoare si cu aceasi graba. Nu am intrat in anii senectutii, in care anii trec extrem de greu, alteori extrem de repede. Nu am timp sa meditez asupra timpului care zboara. Daca pot sa spun asa, sunt doua variante: sunt perioade in care timpul trece extrem de repede pentru ca sunt absorbit de activitatile zilnice si de activitatile diurne si nocturne, cand e vorba de literatura, si extrem de repede cand ma aflu in situatia de a nu realiza ceea ce mi-am propus. Nu mi-am facut in momentul acesta calculul daca mi-as dori o alta varsta. Nu as dori sa dau timpul inapoi, doar ca, cu fiecare an care trece, ma cuprinde un fel de teama ca nu am timp sa-mi realizez proiectele. Mi se pare ca am prea multe si timpul e mai scurt decat as avea eu nevoie. La mine exista o realizare ciclica: din sapte in sapte ani am bucurii mai mari decat ma astept, asta se intampla in anii cu sot. In anii fara sot mi se intampla la sapte ani mari necazuri. Asa ca in anii fara sot ma gandesc ca nu cumva sa mi se mai intample ceva. M-am gandit numai spiritual la anul viitor, niciodata material, sa am sanatate si sa am puterea de a imi duce proiectele pana la capat. Nu imi place niciodata sa vorbesc despre mine, dar pot sa spun ca, privind retrospectiv, ma gandesc ca nu cumva in anul ce a trecut sa fi suparat pe cineva cu ceva, sa nu fi fost atent cu cel de langa mine si daca am fost suficient de bun in relatiile cu prietenii si chiar cu oamenii de rand."

NELINISTE

"Nu as dori sa dau timpul inapoi doar ca, cu fiecare an care trece, ma cuprinde un fel de teama ca nu am timp sa-mi realizez proiectele"

ASPIRATIE

"M-am gandit numai spiritual la anul ce vine, niciodata material, sa am sanatate si sa am puterea de a imi duce proiectele pana la capat" - Marin Codreanu, scriitor
×
Subiecte în articol: calendar