x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta... - Marius Chivu

Astazi e ziua ta... - Marius Chivu

15 Aug 2005   •   00:00
Astazi e ziua ta...  -  Marius Chivu

Rolul de debut, Henri al II-lea, din "Thomas A Becket", i-a adus premiul UNITER pentru debut. Pasiunea pentru teatru a impartit-o anul acesta intre scena de la Bulandra si platourile de filmare. Face parte din distributia filmului "Margo" al lui Mircea Carmazan care va iesi la rampa in aceasta toamna. Actorul Marius Chivu implineste astazi 31 de ani.

"Platim tribut timpului nostru"

Rolul de debut, Henri al II-lea, din "Thomas A Becket", i-a adus premiul UNITER pentru debut. Pasiunea pentru teatru a impartit-o anul acesta intre scena de la Bulandra si platourile de filmare. Face parte din distributia filmului "Margo" al lui Mircea Carmazan care va iesi la rampa in aceasta toamna. Actorul Marius Chivu implineste astazi 31 de ani.

"Platim tribut timpului nostru. Exista o vorba din batrani.«Cum te-au crescut asa te au!...» Dar oare mai conteaza catusi de putin cum ne comportam atunci cand nu mai avem nimic de pierdut? Probabil ca da. Ce ar fi de asteptat de la un concept de an nou atata timp cat viata ta de an 2005 este un esec al comunicarii? Spatiile romanesti in care sufletul se pierde in virtutea bogatiei si avaritiei creste ca un aluat de cozonac facut la o fabrica turceasca de paine. Prietenie, sinceritate, altruism... cuvinte ce ar sta la teme-lia dialogului pe orice tema. Traiesc, cred, in vremurile triste in care fiecare isi repeta la nesfarsit un dialog al supravietuirii. Cum sa primesc eu noul an? Atata timp cat conditiile elementare de supravietuire (si nu ma refer la minuni ci doar la un apartament normal, la un salariu decent si un dram de liniste, nemaivorbind de ce poti pati la vremuri de batranete in aceasta tara care te rasfata in mizerie si saracie) lipsesc acelora ce nu stiu sa fure... unii romani mai au sansa sa schimbe cu un strigat de ambitie, ciuda si durere, tara. E trist dar e necesar... uneori! Daca ceea ce ai fost pana azi nu-ti ofera satisfactie poate este timpul unei schimbari. Poate este timpul astazi sa visezi pentru ceva mai bun, mai mare, mai indepartat sau mai apropiat. Depinde numai de noi. De fiecare in parte, deci si de mine. Lipsa unui ideal omoara sfintenia acestei scurte vieti. Sunt lucruri simple. Totul este atat de simplu, incat din dorinta de impopotonare ocolim efortul de a face pur si simplu un gest frumos si mai ales simplu. Iar ceea ce este grav e ca nu invatam din greseli. Defectul fiecarui roman il caut si-l gasesc a fi lipsa secretelor. E bine sa ai secrete. Ele te fac puternic. Te potenteaza. Te fac sa fii mai intelept atunci cand ar fi bine sa taci decat sa debitezi prostii cu gust modern de conversatie inteligenta presarata cu intelect. Visam, visam si bine ar fi sa se si intample ce ne dorim. Dar pentru Dumnezeu sa mai faca si cineva ceva... nu noi cei marunti, ci sacalii infipti in tortul puterii... ei cei vechi.... Si cei noi... Regret momentele in care am simtit frica. Frica de diverse forme in diverse situatii. A fost, este si va fi singurul lucru care nu merita nici cea mai mica atentie. Realizarile sunt povestiri frumoase cu oameni ce nu mai exista, spuse de oameni care sunt cu adevarat oameni."

MEDITATIE
"Traiesc, cred, in vremurile triste in care fiecare isi repeta la nesfarsit un dialog al supravietuirii. Cum sa primesc eu noul an? Atata timp cat conditiile elementare de supravietuire (...) lipsesc acelora ce nu stiu sa fure... unii romani mai au sansa sa schimbe cu un strigat de ambitie, ciuda si durere, tara. E trist dar e necesar... uneori!" - Marius Chivu, actor

×
Subiecte în articol: calendar