x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar "Astăzi e ziua ta...": Sofia Vicovenca

"Astăzi e ziua ta...": Sofia Vicovenca

de Ramona Vintila    |    22 Sep 2007   •   00:00
"Astăzi e ziua ta...": Sofia Vicovenca
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR/

Sinceritatea şi munca sunt valorile in care crede. Deşi a fost lovită de multe ori in viaţă, iubeşte oamenii şi mărturiseşte că fără ei nu poate trăi. La 1 octombrie va implini 48 de ani de cănd işi incăntă publicul cu glasul său inimitabil. Sofia Vicoveanca implineşte măine 66 de ani. La mulţi ani!

Sinceritatea şi munca sunt valorile in care crede. Deşi a fost lovită de multe ori in viaţă, iubeşte oamenii şi mărturiseşte că fără ei nu poate trăi. La 1 octombrie va implini 48 de ani de cănd işi incăntă publicul cu glasul său inimitabil. Sofia Vicoveanca implineşte măine 66 de ani. La mulţi ani!

"Imi serbez ziua prin muncă. Astăzi voi fi la Piatra Neamţ şi duminică, chiar de ziua mea, la Botoşani. Sunt o luptătoare, deşi sunt sensibilă. Imi place să muncesc, pentru că ştiu că munca inlătură plictiseala, urătul, sărăcia şi iţi aduce şi impliniri. Uneori nu vorbele, ci privirea oamenilor inseamnă atăt de mult… Dacă ştii să citeşti din ochii omului, cred că eşti mai bogat. Imi plac oamenii care privesc fără vorbe. Există o anumită lumină in ochi care spune atăt de multe incăt nu o poţi acoperi cu vorbe.

Nu am păreri bune despre mine. Sunt prăpăstioasă şi cred că intotdeauna este loc pentru mai bine şi pentru mai frumos. Ştiţi că mă prefer aşa? Mă vreau aşa cum sunt. Nu am nici un pic de răutate şi de invidie şi ii mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru. Fiecare dă ce poate, căt poate şi cum poate pentru că omul este format şi din lumini şi din umbre. Oamenii sunt diferiţi şi nu poţi să-i mulţumeşti pe toţi. Eu nu cănt frumos, dar am scos lucruri frumoase la lumină. Am un anume stil, şi dacă bag bine de seamă mulţi au luat drumul meu, felul meu de a fi. La 1 octombrie implinesc 48 de ani de căntec, de cănd mănănc păine de căntec. Bucuriile pe care mi le-a adus căntecul sunt publicul şi aplauzele lui care constituie hrana noastră. Sunt o slujitoare a căntecului popular. Am fost fericită atunci cănd mi s-au oferit nişte roluri fără căntec in film, roluri cu un dramatism anume. A fost cea mai fericită zi din viaţa mea, atunci cănd la Buftea mi s-au luat toate măsurile. Nu iţi trebuie cine ştie ce minuni ca să te bucuri. Uneori chiar şi cu o floare poţi să intorci o femeie pe dos, s-o faci să uite cum o cheamă, dacă ştii cănd să i-o oferi şi s-o priveşti ca atare.

Dacă aş putea intoarce ceasul vieţii, nu aş schimba nimic. Aş munci la fel, ca o nebună. Poate aş studia mai mult glasul. Glasul meu nu este frumos, dar ştiu că nu se confundă. Sunt glasuri care strălucesc şi sunt glasuri care incălzesc. Eu le prefer pe cele din urmă.

O carte despre viaţa mea? Ar fi o depănare a amintirilor. Cred că ar fi o carte cam tristă. Ştiţi că anii nu sunt cei din buletin? Anii sunt cei pe care ii simţi, ii arăţi, pe care ii porţi. Cred că noi pierdem zilnic căte ceva, pe măsură ce inaintăm in viaţă.

Vreau să imbrăţişez toţi cititorii Jurnalului Naţional şi să le transmit să nu uite de căntecul popular! Ar fi ruşine pentru că rădăcinile noastre sunt in căntec…"

Puterea simplităţii

"Nu iţi trebuie cine ştie ce minuni ca să te bucuri. Uneori chiar şi cu o floare poţi să intorci o femeie pe dos, s-o faci să uite cum o cheamă, dacă ştii cănd să i-o oferi şi s-o priveşti ca atare"

Sofia Vicoveanca, artistă

×
Subiecte în articol: calendar