x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Calendar Astazi e ziua ta...Victor Ponta

Astazi e ziua ta...Victor Ponta

de Violeta Cristea    |    Ramona Vintila    |    20 Sep 2006   •   00:00
Astazi e ziua ta...Victor Ponta

Unul dintre visurile pe care le are Victor Ponta, alias "Micul Titulescu", la implinirea varstei de 34 de ani este sa poata merge pe strada, fara sa-i fie rusine ca este politician

"Cred ca femeile sunt superioare"

.
Jurnalul National: Daca ar fi sa faceti un bilant si sa trageti linie, cum a fost anul ce se incheie in viata dumneavoastra?
Victor Ponta: Ca in viata, cu multe lucruri bune si cu multe rele. Cea mai mare realizare, glumind, a fost pentru mine cand l-am invatat pe baiatul meu, Andrei, sa inoate.

Daca ar fi sa va intoarceti in procuratura, ati face-o cu bucurie sau cu frana de mana trasa?
Cu foarte mare bucurie si cu mare pasiune. Mi-am iubit meseria si mi-o iubesc in continuare.

V-a facut placere sau v-a enervat porecla "Micul Titulescu"?
Fiecare om public sau politic are o porecla a lui. Sigur, putea sa fie o porecla mult mai rea decat asta. M-a si ajutat, dar m-a si dezavantajat. Incerc sa nu mai fiu "micul" nimic.

Ce diferente si ce asemanari exista intre meseriile de procuror si politician?
In primul rand lucrez cu oamenii in ambele domenii. Am fost intotdeauna foarte slab la scoala la stiintele exacte. Categoric, m-am simtit mai bine ca magistrat si acum ca politician. In al doilea rand, ai destule dezamagiri pentru ca nu-ti iese totul asa cum iti doresti. Am invatat, si cand eram procuror si acum, ca trebuie sa faci lucrurile cu pasiune, dar sa nu fii patimas. Atunci cand esti patimas, lucrurile se intorc impotriva ta.

Cat de sus merg ambitiile dumneavoastra in politica?
Daca sunt vicepresedinte de partid, inseamna ca nu mai am decat un pas, nu? Am primit in politica, chiar mai mult decat ma asteptam. Sunt in perioada in care trebuie sa dau mult inapoi celor care m-au sustinut, chiar si celor care m-au criticat.

Care este cel mai bun sfat pe care l-ati primit de-a lungul anilor?
Unul dintre colegii mei maturi mi-a spus ca diferenta intre politica si box este ca in politica nu conteaza de cate ori esti trimis la podea, ci conteaza sa trimiti de fiecare data.

Credeti in egalitatea intre femeie si barbat?
Nu. Cred ca femeile sunt superioare si ideea de discriminare este doar o incercare a barbatilor de a-si ascunde dezavantajele.

Fara de ce nu poate trai Victor Ponta?
Fara carti. Nu-mi pot imagina viata fara carti.

Ce visuri aveti la 34 de ani?
Pe plan personal, sa fiu sanatos, atat eu cat si toti cei la care tin. Pe plan politic, sa traiesc momentul in care, chiar daca sunt politician, sa pot merge pe strada fara sa-mi fie rusine.
×
Subiecte în articol: calendar