x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Antipudibonderia / La produs prin Europa

Antipudibonderia / La produs prin Europa

02 Apr 2006   •   00:00
Antipudibonderia / La produs prin Europa
SEX CU TOMA ROMAN JR.
Anul trecut, din motive profesionale sau de rudenie, am avut ocazia sa ma plimb in cateva locuri din Europa. Orice oras mare are si o zona plina de curve. Considerandu-ma partial turist, am trecut si pe acolo.

Mai intai am aterizat la Barcelona. Era in desfasurare "scandalul autocarelor", cand spaniolii ii expulzau anapoda pe romanii care mergeau la capsunareala cinstita sau la rude care capsunareau la fel de cinstit. Cat timp ne-am uitat la autocare, la granita, am vazut ca erau trimisi spre Estul matern doar aia care intentionau sa mearga la o treaba legala sau sa faca o mica ciupeala. Estimp, diverse fete vopsite blonde treceau granita franco-spaniola lejer.

Manele in Ciutat Vella


La nici doua saptamani dupa toata povestea cu autocarele, pe care, zic eu, am relatat-o relativ onest, am ajuns la Barcelona la un unchi de-al meu care statea acolo de aproape 30 de ani. Tica, asa ii spune unchiului, m-a avertizat sa nu ma duc in orasul vechi (Ciutat Vella in catalana), "fiindca acolo sunt numai curve, infractori drogati si romani". Mi-am dat seama ca Tica, din "os de ardelean" ca si mine, ajunsese un nationalist catalan sadea. Chiar mi-a dat cadou un tricou cu steagul Catalaniei pe care scria "Ni Francia, Ni Spain, Si pais Catalan". De-al dracului, in prima seara la Barcelona m-am dus fix in "Ciutat Vella". Acolo, "Guardia Urbana", echivalentul catalan al "Guardia Civil" din Madrid, nu facea fata. Din fiecare colt de strada aparea cate un traficant de droguri tuciuriu. Tot maroniu la fata era si Nicu din Filiasi, un tigan batran care a crezut ca poate sa ma faca de bani. Fiindca sunt blond, a presupus ca-s neamto-danez si a vrut sa-mi furnizeze curve. M-a dus pe o strada laturalnica, in niste darapanaturi, unde, in calitatea mea de nordic, am negociat pe englezeste cu Simona, o fata relativ neconsumata din Constanta. Pana la urma n-am rezistat, am dat-o pe romaneste si Nicu, devenit, cat era el de slab si mic cam 1,67m, 70 de kile, amenintator, a trebuit sa ma las dovedit de fluxul verbal al omului. Mi-a explicat ca ii e frica de romani, care rapesc fetele si le duc in provincia Castellon. Am acceptat explicatia si am plecat cu pestele mic cu tot sa beau o bere la "La Marian", carciuma cu manele din aceeasi zona. Daca as fi parsiv, as zice ca pentru banii alocati initial Simonei am facut amor cu o negresa.

Din lac in Puff


Urmatoarea "iesire" a fost la Viena. Acolo, un prieten roman care se ocupa cu traficat tigari fara timbru mi-a spus sa ma descurc singur. Imi datora niste bani inca de dinainte de a pleca din tara. Amabil, mi-a returnat datoria si a zis ca ma pot duce sa ma distrez in cartierul Gurtel. Acesta, locuit in general de emigranti, e un fel de "plaman erotic" al Vienei. Sunt doua categorii de prostituate: unele care stau pe trotuar si altele care se etaleaza in dosul unor vitrine. Fetele de dupa vitrine sunt considerate de lux si costa ceva mai mult, vreo 50 de euro ora. De altfel, ele sunt adapostite in localuri cu firma, care se cheama Barhaus sau Puff. Eu am fost ispitit de un pitic, viabil pentru un circ itinerant, intr-un Puff. Acolo, pura coincidenta, am dat peste Mariana, care mi-a zis sa spal putina si sa o astept in colt, la un fast-food arabesc. A aparut la un sfert de ora dupa mine, fara mini-ul de piele si cizmele pleznite, dar de lac, cu care o vazusem initial. Arata decent, invelita-ntr-un parpalac gri. Mi-a spus: "La Baraus sau Puff te face de bani. Iti baga pe gat sampanii scumpe, cafele espreso, uischi. Mai bine ma duci acasa". Am plecat cu ea in Districtul 18 al Vienei, locuit majoritar de emigranti. Dupa ce am devenit intimi, mi-am dat seama ca era nedecisa. Spunea ca nu stie unde ar scoate ceva mai multi bani: pe strada, unde merge la plezneala, sau in puff, unde totul e bine organizat si igienic, dar are dretul sa ia clienti exact ca un taxi, dupa nigeriencele care au venit cu putin inaintea ei la lucru.

Amintiri cu grase


In noiembrie anul trecut, la Paris, au fost oarece violente. Prin amabilitatea Jurnalului am ajuns acolo si am cautat cu lumanarea lupte sociale sau scandaluri interetnice. Plecasem de la Bucuresti cu masca de gaze antica pe care o capatase tata prin oprire din salariu, inainte de ’89, de la Garzile Patriotice. Nu a fost nevoie de nici o masca, nu ne-am batut cu nimeni. Mi-am dat seama ca am niste seri libere. Intr-una din ele m-am dus pe Rue Saint Denis, veche citadela a curvelor din Paris. Mai intai am dat peste o seama de grase cu picoarele pline de celulita la vedere. Un peste franco-marocan mi-a spus ca babele grase sparg piata, ca plac alora veniti din Africa sau din Asia. De asemenea, m-a sfatuit sa agat gratis fete tinere si slabe dintr-un campus universitar apropiat, unde era o chefuiala continua. Am ascultat sfatul combinatorului cu nationalitate incerta (probabil magrebhian) si am mers spre campus. Trecand pe langa patachinele batrane si grase, am auzit o voce dintre carnurile uneia: "Io-te, neamtu, asta are geanta de masca de gaze, cum am primit si noi acasa, in ’87".

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul