x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bucataria celor 5 inele

Bucataria celor 5 inele

15 Feb 2006   •   00:00

Va invitam la masa campionilor Olimpiadei de Iarna. Numai asa veti afla care este dieta sportivilor de performanta si va veti delecta cu bucate olimpice.

Olimpiada alba

Editorial de Simona Lazar
Alb. Haideti sa vedem in cate feluri intalnim albul in jurul nostru, in bucatarie. Pulberea fina, usor "grizata" a fainii de grau, albul transparent al cristalelor de zahar, culoarea alb-galbuie a untului, albul curat al laptelui si cel spumos de frisca batuta. Branza are o gama intreaga de alb, de la cel stralucitor de mozzarella, la cel aurit al cascavalului afumat. Albusul crud nu e alb, e translucid! Si-n inima lui se zbate, galben, firul posibil de viata. Zeama de lamaie si otetul au proprietatea de Ă«a albiĂ» maioneze si creme. Si o serie intreaga de procedee folosite in gatirea mancarurilor poarta numele de Ă«blanchirĂ» (carnea de vita sau porc pusa in apa fierbinte se deschide la culoare). Daca am cauta in jur am gasi alte si alte exemple. Insa editia de astazi a Jurnalului de Bucatarie are o cu totul alta legatura cu "albul". Va propunem un numar special dedicat artei culinare la Jocurile Olimpice de Iarna. Poftiti la masa olimpica !

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul