x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Bun gust si gust bun

Bun gust si gust bun

22 Dec 2005   •   00:00
CALENDAR GASTRONOMIC

FEMEIA. Traditionalista si introvertita, femeia din zodia Capricornului ajunge abia la maturitate sa evolueze spiritual si sa se implineasca pe toate planurile. Acesta este momentul in care isi va gasi echilibrul sufletesc si isi va putea consolida pozitia sociala.

Desi sunt preocupate in primul rand de cariera, nativele acestei zodii pot fi si gospodine excelente atunci cand vor sa le dovedeasca celorlalti acest lucru. Si cum sunt rafinate din fire, tot ceea ce vor gati sau vor gusta trebuie sa fie deosebit. Nu e nevoie sa manance foarte mult, dar esential este ca mancarea sa fie gustoasa si frumos aranjata. Iar daca e vorba sa pregateasca o masa, de pe ea nu vor lipsi vinurile bine alese si preparatele sofisticate. Gospodina doar in vacanta, femeia Capricorn nu acorda o importanta speciala bucataritului, considerand ca are treburi mai importante de facut si lasand asta de cele mai multe ori in seama partenerului de viata. Numai ca atunci cand se hotaraste sa prepare ceva, o va face cu placere, incercand sa obtina gustul cel mai bun cu mijloace minime. Singura conditie ar fi calitatea ingredientelor.

Fiind niste rafinate, nativele acestei zodii se vor feri de mancarurile grele, preferand pestele sau fructele, ceea ce le va ajuta sa-si mentina o silueta de invidiat.

BARBATUL. Daca il intalnesti inainte de 35 de ani, vei avea de-a face cu un Capricorn in formare. Abia dupa aceasta varsta, calitatile si defectele lui vor fi clar conturate. Extrem de stilat si ambitios, poate da totusi dovada de o incapatanare ce nu aduce nimic bun... decat poate in bucatarie.

Avand reale inclinatii catre universul casnic, nativul din Capricorn va incerca intotdeauna sa prepare bucate alese, cu sosuri delicioase si bine gatite, cat mai usoare si mai sanatoase pentru organism. In ciuda faptului ca ii place sa se ocupe de gospodarie, barbatul Capricorn isi va gasi timp si pentru cariera, cu multa ambitie si perseverenta. De aceea, va prefera sa-si ia drept partenera de viata o femeie careia sa-i fie fidel si care sa aiba reale calitati de gospodina.

Fara sa-i placa foarte tare sa manance, vrea mai degraba ca masa sa fie bine aranjata, cu mult bun gust. Acesta este motivul pentru care, adesea, are tendinta de a se risipi intr-o suma de activitati inutile, in bucatarie mai mult decat oriunde, incercand sa faca totul sa arate perfect. El este responsabil cu asezatul preparatelor pe farfurii si cu aranjatul mesei, aceasta fiind de fapt partea care ii place cel mai mult...

TOP CULINAR
1. PESTE fara el bucataria n-ar exista.

2. DULCE fructe si frisca, ce combinatie!

3. LEGUME sunt gustoase si sanatoase.

4. CARNE daca e de miel si e bine gatita...

Pe primul loc in topul preferintelor, pestele
PASTRAV IN SOS DE VIN
Aveti nevoie de patru pastravi, un morcov, o felie de paine, unt cat o nuca, un pahar cu vin, cateva ciuperci, usturoi si cimbru. Puneti pestele la fiert impreuna cu morcovul taiat felioare si apoi adaugati vinul. Preparati apoi un sos din untul in care s-au rumenit ciupercile, usturoiul taiat felioare, cimbrul si apoi miezul de paine inmuiata. Adaugati in sos o parte din zeama in care au fiert pastravii si apoi strecurati. Asezati pastravii pe farfurie si turnati peste ei sosul. Ornati cu morcovul fiert, iar deasupra asezati frunzulite de cimbru.

Pe locul doi in topul preferintelor, dulciurile
TARTE CU STRUGURI SI FRISCA
Se prepara un aluat din 250 g faina, doua galbenusuri, 100 g unt, un pliculet praf de copt si apa calduta cat sa se faca un aluat potrivit. Se framanta si se lasa aluatul sa se odihneasca. Se imparte in 20 de bucati care se pun in forme de tarta. Inainte de a se introduce in cuptor se inteapa coca in cateva locuri. Dupa ce s-au copt, se lasa sa se raceasca. Se umplu cu crema de vanilie peste care se asaza boabele de struguri in prealabil oparite si date prin zahar vanilinat. Se dau pentru un timp la rece si se orneaza cu frisca.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul