x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ciobanul modern

Ciobanul modern

de Irina Cristea    |    13 Oct 2005   •   00:00
Ciobanul modern

In Ungaria se cauta candidati pentru o profesie-hibrid nascuta din "noile provocari" ridicate de statutul de membru al Uniunii Europene.

Persoanele familiarizate cu birocratia europeana si avand cu-nostinte de contabilitate au sansa de a-si gasi un serviciu cel putin interesant in Ungaria.

Slujba pentru care ar putea candida este cea de cioban, in conditiile in care hibridul intre contabil, pastor si eurocrat este, in prezent, la mare cautare in tara vecina.

Mai mult, potrivit cotidianului Nepszabadsag, citat de Reuters, romanii ar putea avea sanse mari de a acoperi golurile existente pe aceasta inedita piata a muncii.

CERINTE NOI. Problema ungurilor este ca indeletnicirea de cioban nu mai este ce a fost.

Nu mai e suficient, spun ei, sa stai sprijinit in toiag, cu caciula data pe ceafa, cu dulaii alaturi si cantand din frunza. Trebuie sa ai calificari, sa stii ce-nseamna Uniunea Europeana, sa fii in stare sa faci un proiect de finantare si sa faci rost de bani de la Uniunea Europeana.

Un exemplu de cioban modern este Ferencz Silay. Potrivit ziarului ungar, Silay, de profesie arhitect, s-a reprofilat, s-a relocat din Romania in Ungaria si isi castiga acum existenta datorita turmei pe care, la propriu si la figurat, o pastoreste.
×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul