x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Gurmand pe Ulita de Aur

Gurmand pe Ulita de Aur

29 Mar 2006   •   00:00

Pacifica - O alta tacere / La Karlsbad, ieri... / Orasul de Aur - Praga, cristal de Bohemia / Gurmandul poliglot / Postul ca la jieni / Primavara orezului



Sub ploaia de aur

Editorial de Simona Lazar
Praga, sub soarele primaverii... Sute de acoperisuri poleite scanteind si, din fuioarele luminii, nascandu-se povestea. Calatori prin Orasul de Aur am cautat imaginile vechi care, suprapuse orasului nou, care construiesc o lume fastuoasa in toate reperele ei, inclusiv cele gastronomice. Am plecat apoi mai departe, la Karlovy Vary (vechiul Karlsbad), la Plsen - orase-cheie ale Cehiei moderne si contemporane. Si nu am uitat nici o clipa ca scopul nostru era acela de a trage inca o tusa de culoare la tabloul Europei gurmande... Iata doar cateva mostre din "caietul de retete" pe care vi-l propunem de asta-data si care contine cateva mancaruri specifice, dulci-picante, asa cum este toata bucataria ceheasca: "boruvkovy knedliky" (galuste cu fructe de padure), "houby s vejci" (ciuperci cu oua), "peceny kapr s kyselou omackou" (crap cu sos acru), "teleci kyta s vinnou omackou" (pulpa de vita in sos de vin)... Cu un pahar de bere alaturi, veti constata ca este o experienta culinara ce merita incercata!

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul