x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pastrav de Buna Vestire

Pastrav de Buna Vestire

22 Mar 2005   •   00:00

Rodica Popescu Bitanescu - Despre mancare, inainte de spectacol / Pastrav de Buna Vestire / Firimituri pentru pitici / Vulcanul Tequila / Intepaturi sanatoase / O partitura pentru suflet / Ziua meselor intinse / Cina pascala aduce lumina / Meniu cu cantec / Se pune de-un complot / Ultimul pescuit la copca / Polonia - La masa cu povestile / Drumeti neobositi / Un ochi pentru prieteni

  • JURNALUL DE BUCATARIE
  • UN SUPLIMENT IN FIECARE ZI
    Editie de colectie

    Ed. Colectie
    Jurnalul de sanatate

    Sanatate
    jurnalul de gastronomie

    Gastronomie
    Jurnalul de cumparaturi

    Cumparaturi
    Supliment TV

    TV
    Jurnalul de casa gradina si terenuri

    Casa
    SUMAR

    Vinerea paradoxala


    EDITORIAL de SIMONA LAZAR

    I n chip miraculos, anul acesta, ziua de 25 martie marcheaza in spatiul crestin doua capete ale aceluiasi destin. Pe de o parte e Buna Vestire - ziua in care Arhanghelul Gavriil o vesteste pe Fecioara Maria ca va avea un Fiu ce va mantui lumea de pacat. Pe de alta parte, in lumea romano-catolica, ziua aceasta este cea in care Fiul Mariei este rastignit pentru a spala pacatele lumii. Timpul in care isi implineste destinul.
    Pentru ortodocsi, e dezlegare la peste - pentru romano-catolici, e zi de neagra postire. A fost tulburator sa constat amanuntul.
    Prin fereastra deschisa, vad cum batranului castan ii plesnesc mugurii. Si inteleg ca dupa frigul iernii (si al pacatului, si al mortii) vine timpul infrunzirii, al invierii. Al Invierii. Asa cum va sa fie in duminica aceasta, cand
    Mantuitorul, rastignit vineri, Va Invia. Cu moartea pre moarte calcand si aducand lumina in sufletele crestinilor catolici.
    Christos a Inviat!

    ARHIVA - Jurnalul de Bucatarie
    • Click aici pentru a accesa arhiva
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul