x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Prin ochi de copil

Prin ochi de copil

10 Oct 2005   •   00:00
Prin ochi de copil
COPIII SI POSTA
Posta Romana a organizat, in perioada 1-9 octombrie, "Zilele portilor deschise la Muzeul National Filatelic", pentru a marca implinirea unui an de activitate. La initiativa Postei Romane, elevii claselor I-VIII de la scolile din Bucuresti au putut vedea gratuit colectia de timbre, scrisori si alte obiecte postale ale muzeului. Iata cum arata Posta Romana:

Copii, stiti ce este un surugiu?" Cateva momente de tacere, timp in care elevii isi arunca unii altora priviri intrebatoare. Un baietel ridica doua degete, ca la scoala. "Este un domn care conducea un fel de caruta. Nu, nu caruta. Un fel de trasura." Muzeograful incepe sa explice pe indelete cum functionau serviciile postale in Tarile Romane si ce rol aveau surugiii in transportul scrisorilor. Copiii par fascinati, cei mai multi dintre ei isi noteaza ce aud in caiete si in agende. Odata familiarizati cu istoria timbrelor si a comunicarii prin intermediul serviciilor postale, copiii afla si modul in care pot sa-si cultive inca de la aceasta varsta pasiunea pentru filatelie, cel mai popular hobby din lume: Romfilatelia, societatea specializata in emiterea timbrelor din tara noastra, a oferit in dar micilor vizitatori timbre pentru colectiile personale, precum si insigne cu timbre, semne de carte, pixuri, creioane si blocnotes-uri filatelice.

"AM DESENAT UN PORUMBEL POSTAS". Posta Romana are o strategie constanta de a investi in viitorul copiilor talentati. Acestia sunt invitati de doua ori pe an sa participe la cele doua concursuri de desene: "Calatorie in lumea Postei" si concursul din preajma Sarbatorilor de iarna. "Am desenat un porumbel postas", povesteste Bianca Paul, castigatoarea editiei de anul acesta a concursului "Calatorie in lumea Postei". Ea are doar 9 ani si este in clasa a II-a. "Am avut ocazia sa vedem, prin intermediul acestor desene, cum arata lumea postala din perspectiva celor mici. Trebuie sa le multumim micilor pictori care au redat atat de frumos importanta si misiunea profesiei noastre", i-a felicitat Dan Mihai Toader, directorul general al Postei Romane.

"Multumesc tuturor copiilor care ne-au trimis desene atat de frumoase" - Dan Mihai Toader, director general Posta Romana

×
Subiecte în articol: arhiva jurnalul