x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Sistem pentru parcare cu telecomanda

Sistem pentru parcare cu telecomanda

22 Mar 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Se monteaza pe locurile de parcare legal dobandite
AFLA CE E NOU
Se monteaza pe locurile de parcare legal dobandite

Afirmatia "locurile de parcare sunt la mare cautare in zilele noastre" pare decupata dintr-un cliseu rostit deja de multi altii. Chiar si atunci cand dispui in mod legal de o facilitate, asa cum este acest loc de parcare, tot se trezeste careva care sa te lipseasca de ea. Pentru ca in privinta acesteia functioneaza foarte bine dictonul: "cine pleaca la plimbare, pierde locul de... parcare".

Nu-ti ramane decat sa-ti marchezi cumva teritoriul, asa incat altii sa-si dea seama ca-i al tau. Poti sa folosesti metoda cea mai simpla, sa scrii pe astfalt sau pe vreun zid din apropiere, numarul masinii tale, insa de foarte multe ori aceasta metoda nu este prea eficienta. Exista insa o solutie eleganta, care poate sa-i linisteasca pe cei care nu vor sa inteleaga ca au de-a face cu un loc privat la care numai masina ta are acces legal. Anume, sistemul Priva Park. Poate fi achizitionat de oricine si poate fi montat pe orice parte de carosabil privat, sau acolo unde parcarea este interzisa. Primaria Bucuresti a aprobat o lege prin care permite montajul unor astfel de sisteme pe domeniul public, acolo unde se impune si acolo unde intr-adevar poate proteja accesul catre garaje, spitale, intrari private, trotuare etc.

CUM SE FACE...

Sistemul Priva Park se poate fixa in asfalt, beton, piatra sau orice alta suprafata solida si se prinde in dibluri speciale cu rezistenta sporita la soc. Functioneaza pe baza de acumulatori si este actionat cu telecomanda. Acumulatorii au perioada de functionare de 6 luni dupa care pot fi reincarcati cu ajutorul unui incarcator, operatiune ce intra in atributiile companiei de service a acestor produse. Sistemul poate fi dotat si cu un panou solar care nu necesita reincarcare, acesta permite actionarea de cel putin 10 ori pe zi si nu are nevoie decat de o ora de lumina, chiar si daca este o zi noroasa.

Sistemul are termen de garantie de 1 an si este adus in Romania de firma Ideal Blue din Bucuresti. Pretul difera in functie de modele (modele foarte rezistente, modele blindate, modele easy), incepe de la 800 de euro putand sa ajunga pana la 1.400 de euro.

Componentele interne ale sistemului (acumulatori, motoare electrice) sunt acoperite cu o carcasa de otel, care rezista la apa, soc sau presiune. Poate sa calce si roata pe el, pentru ca sistemul de functionare nu va fi afectat. Nu trebuie insa sa se exagereze in aceasta privinta! Telecomanda, disponibila intr-o gama mare de modele si functionalitati, are o raza de actiune de pana la 15 metri si poate actiona unul sau mai multi stalpi odata
  • Informatii suplimentare despre acesta descoperiti pe site-ul www.idealblue.ro.

  • foto: IDEALBLUE, DREAMSTIME
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul