x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce se întâmplă dacă mâncați 3 curmale pe zi?

Ce se întâmplă dacă mâncați 3 curmale pe zi?

05 Oct 2018   •   16:18
Ce se întâmplă dacă mâncați 3 curmale pe zi?
Sursa foto: Анна Курзаева/Getty Images/iStockphoto

V-ați întrebat ce efecte poate avea consumul de curmale asupra stării de sănătate? Probabil nu. Curmalele nu sunt foarte populare și de aceea puțină lume cunoaște beneficiile acestor fructe micuțe. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, dacă veți mânca în fiecare zi trei curmale veți putea confirma aceste proprietăți:

Curmalele sunt bogate în nutrienți
Primul lucru pe care îl veți observa este că au o mulțime de beneficii nutriționale. Nu veți mai fi nevoit să luați suplimente pentru că aceste fructe conțin cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 și magneziu.

Curmalele îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv
Curmalele sunt minunate pentru sănătatea intestinală. Dacă vă confruntați cu constipația, balonarea și alte probleme ale tranzitului, aceste fructe pot fi de ajutor. Fibrele pe care le conțin reduc riscul cancerului de colon.

Curmalele, utilizate ca analgezice și antiinflamatoare
Conținând atât de mult magneziu - care este antiinflamator - curmalele ameliorează durerile. Studiile au demonstrat că magneziul conținut reduce inflamația arterială și diminuează riscul de a dezvolta anumite boli de inimă.

Curmale pentru o sarcină ușoară
Un studiu condus la UST a demonstrat beneficiile curmalelor asupra stării de sănătate în timpul sarcinii. La cercetare au participat 69 de femei însărcinate și concluzia a fost că cele care au consumat curmale au avut o naștere mai ușoară. Curmalele sunt de ajutor și în procesul de slăbire de după naștere.

Curmalele reduc tensiunea arterială și riscul de atac cerebral
M
agneziul din curmale este un remediu util în cazurile de hipertensiune. Deși multă lume apelează la medicamente, fructele de pe piață sunt mult mai eficiente și nu au efecte secundare. Potasiul are același efect, îmbunătățind totodată funcționarea inimii.
Mai mult decât atât, șapte studii au concluziat că magneziul reduce riscul unui atac cerebral cu până la 10% pentru fiecare 100 mg de magneziu ingerate zilnic.

Curmalele stimulează activitatea cerebrală
Curmalele conțin vitamina B6 care ajută creierul să funcționeze mai bine. Asta înseamnă că veți putea concentra mai bine și vă veți aminti mai bine informațiile asimilate.
 

×
Subiecte în articol: curmale