x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Arhiva stiri Jurnalul.ro din 31 Octombrie 2007 - pagina 4

Numar rezultate 74 articole

Trofeul Someleriei

De curănd s-a incheiat etapa de selecţie pentru Trofeul Someleriei, desfăşurată in cele şase localităţi din ţară: Azuga, Timişoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Bucureşti şi Bacău. De curănd s-a incheiat...

"Migraţia măslinului" intre istorie şi legendă

A fost o surpriză pentru noi să descoperim in apropiere de localitatea Prinos, din Insula Thassos - situată, peste apă, chiar in faţa Kavalei continentale - , un muzeu dedicat măslinului. A fost o surpriză...

Ingredient care garantează sănătatea

Gastronomia grecească este una dintre cele in care se foloseşte pe scară largă uleiul de măsline. Majoritatea localurilor greceşti, pentru felurile de măncare tradiţionale, folosesc exclusiv acest tip de ulei, ca...

Degustător de "aur lichid", o "meserie nouă"

Un degustător de ulei de măsline... Recunosc că nu ştiam că există o asemenea meserie. Dar am avut ocazia să aflu şi chiar să particip la o degustare a uleiului de măsline, care a avut loc la Tărgul Naţional...

In aşteptarea iernii

In luna noiembrie trebuie incheiate şi ultimele pregătiri pentru iarnă. Dacă timpul este incă binevoitor se pot planta sălcii sau diferiţi pomi fructiferi. Dacă vremea este deja mult prea rece, trebuie...

Dulce de Limenaria

Am ales ca destinaţie de călătorie la Limenaria, care este al doilea oraş ca mărime după Limenas, capitala Insulei Thassos. Limenaria se află la circa 42 de kilometri de Limenas şi este situată in...

Reţete romăneşti

Să le pregătesc grecilor măncare romănească a fost ultimul lucru la care m-aş fi găndit. Dar curiozitatea, dorinţa de a afla şi de a invăţa ceva nou, dănd "la schimb" ceea ce ştiam, m-au făcut să nu ezit...

Reţete greceşti

Intr-un muzeu grecesc am văzut expuse, din loc in loc, farfurii de lut pline cu cereale, conservate de mii de ani. Dar eu aş fi vrut să văd cum era in lumea creată de mitologie şi, mai ales, să simt gustul...

Cum a aflat Yannis gustul leuşteanului

Pentru a demonstra că turistul, deci clientul, inseamnă ceva pentru un patron grec, inainte de a cere nota de plată eşti "cadorisit" cu un desert din partea casei, semn al ospitalităţii şi tradiţiei culinare a Gr...

Bucatele ecologice de la "Neromulos"

Thassos, septembrie 2007. Urcăm prin livezile de măslini, urmărind in stănga şi-n dreapta indicatoarele turistice către situri arheologice care adăpostesc ferme antice ori vechi mori de ulei. Thassos, septembrie...

Evenimente

In ţară 31 octombrie. Reuniune Chaine des Rôtisseurs, Bucureşti.Gurmanzii sunt invitaţi să petreacă o seară extraordinară alături de specialişti in arta culinară şi să exploreze lumea...

Pauză de cafea

Ani de-a răndul am citit şi recitit miturile Greciei. Vedeam aievea centaurii cu trup de cal şi bust de om, sufeream alături de Hercule cănd săvărşea muncile impuse de Hera sau mă infriguram cănd citeam despre...

Meniuri cu timbru

Ana Cocoş, Bucureşti. Pentru sosul de peşte şi ciuperci: de la un peşte alb luaţi coada, capul, oasele şi pielea (de preferinţă şalău), un litru apă, o legătură de pătrunjel, un morcov, un ou, o lingură d...

Caietul de reţete

Preparate din carne Cărnăciori cu legume 8 cărnăciori, 500 g mazăre, 300 g morcovi baby, 100 g unt, o lingură de zahăr tos, o lingură de zahăr brun, o lămăie, 100 ml smăntănă, 200 g caşcaval, 300 ml...
Serviciul de email marketing furnizat de