Jurnalul.ro Timp liber 10 Cele mai comune vise și semnificațiile lor

10 Cele mai comune vise și semnificațiile lor

de Andreea Tiron    |   

Cu toții am avut vise ciudate care ne-au lăsat confuzi și îngrijorați când ne-am trezit, nu-i așa? Sau sunt ele preziceri înfricoșătoare? Un mesaj din inconștientul nostru? Ce înseamnă ele și care este mesajul din spatele lor?

Cele 10 cele mai comune vise și ce înseamnă ele spiritual

Pierderea dinților
Acest tip de halucinație este adesea interpretat ca un anunț de moarte, care este doar simbolic în realitate. Pe de altă parte, s-ar putea să ți se atragă atenția la o pierdere de vitalitate, energie sau o vulnerabilitate specifică la care ar fi bine să fii atent. 

Conducerea unei mașini
Mașina reprezintă corpul nostru (vehiculul sufletului nostru) și conducerea reprezintă evoluția noastră în viață. În funcție de dacă drumul este neted sau conduci pe un traseu periculos, acest lucru evocă drumul pe care l-am parcurs în viața noastră, care poate fi pozitiv sau negativ. În plus, dacă nu conducem mașina, acest lucru semnifică faptul că ne străduim să luăm propriile decizii.

Zburând (cu un avion)
Acest vis dezvăluie că ne aflăm într-o perioadă importantă de schimbare. Ar putea însemna că ne îndreptăm spre un nou început, unde destinul se impune adesea fără ca noi să avem control asupra destinației. În plus, acest lucru evocă o perioadă de decizii importante, dar necesare pentru a avansa.

Imaginându-te gravidă sau în timpul nașterii
Acest vis este semnul unei creșteri profunde și al unei renașteri iminente sau al unei părți din noi care este în proces de a se dezvălui și pe care o vom vedea curând. Acest lucru poate reprezenta, de asemenea, o schimbare în personalitatea noastră, o deschidere către un nou aspect sau trăsătură de caracter.

Păianjeni și insecte
Frica și anxietatea provocate de păianjeni dezvăluie cel mai adesea teama față de o figură autoritară pe care cineva o percepe ca fiind distrugătoare, care provine dintr-o mamă prea invazivă, care acționează ca o mare autoritate în viață. Visurile despre păianjeni pot evidenția, de asemenea, o relație opresivă, grea, provocatoare de anxietate cu ierarhia sau gânduri întunecate care trec prin mintea noastră în acel moment.

Pierderea cheilor, imposibilitatea de a deschide o ușă sau de a porni mașina
Acest vis evocă faptul că ne lipsește un element pentru a avansa și „a deschide o nouă ușă” sau „a începe din nou”. Acest lucru poate fi o trăsătură de caracter lipsă (forță, încredere) sau cunoștințe (sentimentul de lipsă de educație sau înțelegere), real sau resimțit, sau o pierdere de control/stăpânire asupra vieții sau a unei situații particulare. Observă că această experiență poate descrie o cheie de mașină care nu funcționează, astfel încât motorul nu pornește, ceea ce evocă o problemă cu partenerul tău într-o relație intimă.

O persoană imaginându-se într-un lift
Oamenii își imaginează adesea lifturi în timpul în care se simt neajutorați și se confruntă cu o situație opresivă, fie că este vorba de una profesională sau interumană. Persoanele prezente în lift indică adesea zona preocupată, care reprezintă în majoritatea cazurilor ascensiunea profesională, dar poate evoca, de asemenea, o dificultate în părăsirea unei relații emoționale care nu pare foarte sigură.

Fiind urmărit sau amenințat de o pisică sau un câine
O persoană se simte adesea în mod deosebit apăsată și se trezește afectată de acest tip de vis, care evocă relația pe care cineva o menține cu sine și cu ceilalți. În general, pisica reprezintă partea instinctuală a noastră și, în funcție de comportamentul ei, pisica poate informa, de asemenea, despre comportamentul nostru. Pentru o femeie, pisica poate reprezenta, de asemenea, feminitatea și sexualitatea ei interioară.

Câinele reprezintă prietenul loial sau prietenia. În funcție de comportamentul său, acest animal poate evoca o frică sau o suspiciune sau, dimpotrivă, o relație pașnică și iubitoare cu cei dragi. De asemenea, ar trebui să observi că, în funcție de starea în care se prezintă animalul (în stare bună de sănătate sau flămând și prost îngrijit…), acest lucru ar putea însemna o lipsă de atenție pe care o acordăm propriului nostru corp.

Escaladarea unor munți
Acest vis dezvăluie o căutare pentru a urca în putere, bunăstare sau noi cunoștințe care sunt strict legate de noi înșine. Poate reprezenta un obstacol de depășit, care ne permite să evoluăm personal sau profesional, uneori spiritual. Ajungerea pe vârf confirmă succesul cu sine sau cu o situație, o elevare spirituală până la un „sfânt” (muntele oferă legătura dintre Pământ și Cer).

Căsătorie
Pentru femeile deja într-o relație, acesta poate fi un vis compensator care exprimă și eliberează o dorință puternică de căsătorie și naștere, care întârzie să vină. Visul despre căsătorie poate evoca, de asemenea, o reconciliere interioară în desfășurare între un bărbat și o femeie, poate după o despărțire. După această experiență foarte pozitivă, aceasta ar putea fi urmată de o întâlnire importantă și înfloritoare, deoarece pacea și deschiderea interioară au revenit.

În alt sens, pentru o persoană necăsătorită, deja căsătorită sau o femeie mai în vârstă, un vis despre căsătorie poate reprezenta relația ei cu sine și cu feminitatea ei. Acest lucru evocă un câștig în independență, calmare și o renunțare la singurătate sau individualitate pentru a se deschide unei idei mai vaste.

Subiecte în articol: vise interpretare vise
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri