Jurnalul.ro Timp liber Relatii 3 semne că o persoană nu este demnă de încredere

3 semne că o persoană nu este demnă de încredere

de Anastasia Paul    |   

Te simți nesigur în legătură cu o persoană din viața ta? Încrederea este fundamentul oricărei relații, fie ea personală sau profesională. Dar dacă nu ești sigur dacă cineva merită încrederea ta, este esențial să recunoști semnele de avertizare înainte de a fi prea târziu.

Iată 3 semne pentru a nu avea încredere în acea persoană:

1. Incoerențe 
Unul dintre cele mai flagrante semne că cineva ar putea să nu fie de încredere este atunci când poveștile sale nu se adună. Acordă atenție inconsecvențelor sau contradicțiilor în ceea ce spune. Își schimbă frecvent narațiunea, mai ales atunci când este întrebat? Persoanele de încredere au de obicei o poveste consistentă și coerentă.

2. Lipsa de responsabilitate
Un alt semn revelator este atunci când cineva refuză să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile sale. Dă vina pe alții pentru greșelile sale sau își aduce constant scuze? Persoanele de încredere își recunosc comportamentul și se străduiesc să repare atunci când au greșit. Dacă cineva respinge în mod constant vina, este un semn că s-ar putea să nu fie de încredere.

3. Nesiguranță și slăbiciune
Consecvența este cheia în construirea încrederii. Dacă cineva nu își respectă în mod repetat planurile, nu reușește să își îndeplinească angajamentele sau, în general, nu este de încredere, este un semnal roșu major. Persoanele de încredere respectă timpul altora și prioritizează obligațiile lor. Nesiguranța cronică indică o lipsă de respect și fiabilitate, ceea ce face dificil să ai încredere în acea persoană, potrivit astrotalk.com.
 

Subiecte în articol: incredere relaţii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri