Jurnalul.ro Horoscop 3 zodii acordă atenție viselor în octombrie 2024

3 zodii acordă atenție viselor în octombrie 2024

de Moira Dună    |   

Interpretarea viselor este un concept popular în cercurile spirituale de astăzi, dar popularitatea sa datează din 1899, când „părintele psihanalizei”, Sigmund Freud, a lansat cartea sa fundamentală "Interpretarea viselor". Deși o mare parte din munca lui Freud a fost discreditată și el este acum privit ca o figură controversată în istoria psihologiei, influența sa asupra evoluțiilor ulterioare nu poate fi ignorată.

"Omul și simbolurile sale", publicată în 1964, a fost ultima lucrare a lui Carl Jung, lansată postum după moartea sa, în 1961. Ultimul an al vieții sale, se spune, a fost dedicat în principal finalizării acestei cărți. Popularitatea cărții s-a datorat limbajului său accesibil. Pentru cei care nu aveau o pregătire academică formală în psihologia analitică, a fost o carte captivantă care a adus ideile lui Jung la viață și a încurajat un interes înfloritor pentru psihanaliza și interpretarea viselor, care a continuat până în zilele noastre.

Jung a fost un practicant avid al astrologiei în timpul carierei sale, descoperind-o încă din 1911 și dezvăluind prin scrisori către contemporanul său Freud că era adesea ocupat să o studieze noaptea târziu. Pentru Jung, astrologia a fost modul original al anticilor de a se implica în psihologie și o încercare timpurie de a da un sens teoriei sale arhetipale și a inconștientului colectiv, ambele au creat în esență fundația pe care s-a construit interpretarea visului jungian. 

„Astrologia reprezintă însumarea tuturor cunoștințelor psihologice ale antichității”, a afirmat Jung. 

În timp ce visele oferă o oportunitate nocturnă de a accesa tărâmul psihicului nostru, iar toată lumea poate beneficia de învățarea despre simbolismul jungian, există anumite semne în creștere care ar beneficia de păstrarea unui jurnal de vise în octombrie deoarece tranzitele lor astrologice sugerează perioade de creștere psihologică și spirituală.

Berbec
Cu Peștii stăpânind cea de-a 12 a casă a viselor, drogurilor și a subconștientului, s-ar putea să descoperi că cel mai adevărat sine este cel care se ascunde sub straturi de simbolism. Saturn și Neptun încă se mai afl[ în această zonă a hărții tale, reflectând atât înțelepciunea, cât și amăgirea în viața ta creativă și spirituală. Probabil că ești deja în acord cu semnele, sincronicitățile și simbolurile care apar în visele tale – sau poate în alte stări de conștiință alertate. Octombrie oferă o fereastră de timp unică r;ievelatoare pentru a explora necunoscutul cu curajul tău caracteristic.

Scorpion
Eclipsa de Soare de la începutul lunii atrage imediat atenția asupra stării de subconștient atunci când va lovi a 12-a casă a drogurilor, viselor și subconștentului. Saturn și Neptun sunt staționați aici de ceva timp, aducând atât restricții spirituale, cât și încredere artistică. Fii în alertă pentru prevestiri divine, avertismente și teme recurente în visele tale, mai ales în ceea ce privește parteneriatele tale. Dacă ai mai multe coșmaruri luna aceasta, ar putea fi rezultatul maratoanelor tale anuale de filme de groază sau ar putea fi o privire de perspectivă de care trebuie să ții cont. Ia în considerare oamenii și locurile care apar în visele tale. Cine sunt? Cum este relația ta cu ei în viața ta de veghe? Ce reprezintă pentru tine?

Pești
Prima ta casă este condusă de Pești, creând scena pentru întreaga ta hartă natală și oferindu-ți o abordare mistică înnăscută a vieții. Ești ghidat mai degrabă de intuiție decât de logică, ceea ce uneori îți aduce un decalaj față de colegii tăi mai empirici și materialiști. Totuși, luna aceasta poți avea încredere că intuiția ta se va dovedi corectă. Având atât Saturn cât și Neptun în prima ta casă de ceva vreme, te-ai luptat cu o discrepanță între dorința ta de maturitate spirituală pe termen lung și încrederea potențial deplasată în tine. Visele tale din această lună vor servi probabil ca verificări ale realității, amintindu-ți că progresul lent este totuși progres. Visele tale s-ar putea să te păcălească, făcându-te să crezi că rămâi fără timp, dar o perspectivă eternă îți schimbă întreaga abordare, potrivit collective.world.
 

Subiecte în articol: zodii vise octombrie
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri