Jurnalul.ro Timp liber Relatii 4 ritualuri de sfârșit de an pentru angajați. Cum să ai legături mai apropiate cu colegii de muncă

4 ritualuri de sfârșit de an pentru angajați. Cum să ai legături mai apropiate cu colegii de muncă

de Anastasia Paul    |   

Inițierea unui ritual cu echipa poate fi o modalitate excelentă valorificare a energiei de la sfârșitul anului. Ritualurile de sfârșit de an cresc moralul și ajută la strângerea legăturii între colegi . Toate acestea le permit oamenilor să plece în vacanță cu bună dispoziție și să înceapă într-un ton pozitiv pentru anul care vine.

Iată 4 ritualuri pe care șefii le poți face cu echipa lor în pragul sărbătorilor de iarnă:

1. Prezentarea realizărilor celorlalți
Nimeni nu primește suficient feedback pozitiv. Un ritual minunat de sfârșit de an este, ca o modalitate de a privi în urmă, acela de a invita oamenii să prezinte realizările colegilor.

Poți face acest lucru cu ușurință, pur și simplu, convocând o „întâlnire cu strigăte” - fie cu întreaga companie, divizia sau echipa, oriunde se întinde controlul tău. Cere tuturor să vină la întâlnire cu câteva cuvintede laudă și realizări specifice pe care le-au observat la alții pe parcursul anului. Să se gândească la proiectele și inițiativele cheie de-a lungul anului, nu doar din ultimele luni. Și cere-le să se gândească la impactul pe care l-au avut acele realizări asupra restului echipei, a obiectivelor lor și a companiei.

Apoi, convoacă o întâlnire. Toată lumea ar trebui să-și aducă note scrise, astfel încât să fie pregătiți să le împărtășească. După fiecare se poate ridica un pahar sau se aplaudă.

2.Cele mai bune momente din an

Totodată, angajții își pot compila propriile realizări și lucruri de care sunt cel mai mândri Roagă-i să-și scaneze calendarele și să caute cele mai bune momente și realizări din timpul. Dacă este util, pot cere colegilor câteva idei despre ce să includă. Apoi cere-le să surprindă cinci sau șase dintre aceste momente. Pot scrie despre ei, pot desena sau realiza un colaj sau pot crea un videoclip.

Angajații le pot prezenta în orice mod doresc. Cel mai important lucru este ca ei să aibă ocazia de a-și exprima punctele de vârf ale anului și de a fi recunoscuți de ceilalți din echipă.

3. Muncă în folosul comunității
Nimic nu unește oamenii ca voluntariatul. Ești în afara biroului și într-un mediu nou, poate îmbrăcat în haine casual. Lucrați împreună printr-o misiune comună foarte clară și, de obicei, puteți vedea rezultatele imediat.

Doar o mică cercetare te va ajuta să planifici acest lucru pentru echipa ta. S-ar putea să fie preparați împreună feluri delicioase de mâncare la o cantină socială sau să plantați copaci. 

După eveniment puteți sărbători la un prânz sau o cafea. Făcând acest lucru, creezi o amintire frumoasă de echipă.

4. Scrisori către viitorul tău sine
O modalitate creativă prin care echipa ta poate să se gândească la creșterea personală este să scrie o scrisoare către sine în viitor. Acest lucru îi ajută să iasă din prezent și să se gândească la aspirațiile pentru ei înșiși: cum vor să crească, ce vor să realizeze și să exploreze.

Cere tuturor să scrie o scrisoare către viitorul lor sine la sfârșitul anului viitor. Câteva solicitări pe care le puteți folosi:

„Gândește-te la tine peste un an de astăzi. Ce ai vrea să spui despre tine personal și profesional?”

„Să presupunem că peste un an va apărea o știre despre echipa sau compania noastră. Ce realizări vor fi evidențiate?

„În ce fel speri să crești personal în următorul an? Gândiți-vă la obiceiurile, mentalitatea și relațiile voastre.”

După ce au scris scrisoarea, le pot pune într-un plic sigilat și ți le pot înmâna. Anul viitor, dă-le înapoi și poți avea o întâlnire de „deschidere a scrisorii”. Apoi, toată lumea poate scrie din nou o scrisoare către sine viitor.

Sfârșitul anului este un moment minunat pentru a-ți vă apropia echipa printr-un ritual pe care îl puteți face an de an, notează forbes.com.


Subiecte în articol: angajati sarbatori colegi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri