Jurnalul.ro Horoscop 5 ritualuri de adorare a Soarelui pentru a sărbători Solstițiul de vară

5 ritualuri de adorare a Soarelui pentru a sărbători Solstițiul de vară

de Moira Dună    |   

Solstițiul de vară este cea mai lungă zi a anului și oferă o oportunitate extraordinară de a onora Soarele.

Cea mai lungă zi din an reprezintă chemarea de a ne închina la lumina dătătoare de viață a stelei noastre preferate.

Data și ora exactă a solstițiilor variază de la an la an, iar în 2024, Solstițiul de vară este pe 20 iunie, la ora 16:50.

În termeni tehnici, acest solstițiu marchează începutul verii, debutul zodiei Rac și momentul în care Soarele atinge cel mai înalt punct de pe cer, direct deasupra Tropicului Racului.

Solstițiul este o îmbinare a cuvintelor latine pentru „soare” și „a sta pe loc”, iar Solstițiul de vară echivalează cu cea mai lungă zi și cea mai scurtă noapte din an. Solstițiul de iarnă, înfășurat în lână, învelit de vânt este sărbătorit în jurul datei de 21 decembrie, și coincide cu cea mai lungă noapte și cea mai scurtă zi din an.

Între cele două se află Echinocțiul de primăvară și toamnă, în care lumina Soarelui și noaptea sunt distribuite uniform.

Solstițiul de vară poartă mai multe nume, inclusiv Miezul verii și Litha. În toate culturile și din timpuri imemoriale, cea mai lungă zi a fost motiv de pauză și desfătare.

În cea mai lungă zi din an poți petrece sub razele Soarelui. Sărbătorește în aer liber, lucrează afară, bagă-ți mâinile în pământ, fă o plimbare lungă cu picioarele goale.

Sărbătorile tradiționale ale solstițiului păgân precreștin au inclus iluminarea și săritul peste focuri de tabă magnifice, în ajunul verii. Se credea că focul purifică și ține demonii la distanță, în timp ce saltul infernal se credea că aduce noroc îndrăgostiților.

Legile naturii și divinității sunt suspendate

„Mijlocul verii a fost văzută ca un moment în care legile normale ale naturii sau divinității puteau fi suspendate, când spiritele și zânele puteau contacta oamenii, când oamenii puteau depăși limitările obișnuite ale lumii lor”, spune istoricul Ronald Hutton, de la Universitatea din Bristol.

În acest sens, putem privi solstițiul ca un timp pentru a suspenda banalitatea modernității și a ne angaja cu lume, așa cum au făcut-o strămoșii noștri, cu foc, nuditate, pericol, speranță și reverență zgomotoasă.

Indiferent dacă crezi în existența iubirii, a norocului, a zânelor sau a demonilor, poți participa la obiceiurile de odinioară prin construirea unui foc în aer liber. Invităun cerc de prieteni să se adune și să-și împărtășească dorințele pentru realizarea lor în viitor.

În timp ce este celebrat Soarele, și celelalte elemente merită la fel de atenția noastră.

În Egiptul antic, Solstițiul de vară a coincis cu inundarea râului Nil, o creștere a mareelor ​​care a durat din iunie până în septembrie, și a fost sinonim cu temele de fertilitate și înviere.

În Spania, petrecăreții optează în mod obișnuit pentru o baie la miezul nopții în mare pentru a-ți purifica corpul și spiritul.

108 Salutări

Mulți practicanți de yoga onorează schimbarea anotimpului, inclusiv Solstițiul de vară, cu o serie de 108 Salutări aduse Soarelui. 

De ce 108? 108 este un număr sacru care reprezintă întreaga existență. Este numărul de nume atât pentru Buddha, cât și pentru Shiva, și corespunde numărului de mărgele de pe un mala tibetan și un rozariu catolic.

Dacă 108 Salutări sună ca o comandă prea înaltă, poți exersa câte dorești.

Mâncarea este o ofrandă de pământ și efort, dovada puterii elementelor de a ne aduce tot ceea ce avem nevoie. În cea mai lungă zi, poți onora corpul preparând un festin care încorporează ingrediente de sezon, precum căpșuni, verdeață, porumb, carne la grătar, piersici și miere. Toarnă într-un pahar o băutură dulce sau spumoasă. 

Adună-te în jurul celor pe care îi iubești și transmite Soarelui bucuria simplă de a trăi sub razele lui, notează nypost.com.

 

Subiecte în articol: soare solstitiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri