Jurnalul.ro Timp liber Relatii 6 semne timpurii care prezic o căsnicie fericită

6 semne timpurii care prezic o căsnicie fericită

de Anastasia Paul    |   

Poți avea toată dragostea din lume, dar dacă nu ești compatibil cu partenerul tău, va fi greu să ai o relație de lungă durată.

Relațiile sunt ceva în care alegi să fii, nu ceva ce faci pentru divertisment, pentru a-ți petrece timpul sau pentru a arăta grozav. Da, sunt distractive, dar nivelul de angajament necesar este destul de mare.

Dacă ești compatibil cu persoana iubită, vei observa anumite semne în relația voastră care indică faptul că puteți rezolva orice vă rezervă viața, fără să forțați nimic.

Iată 6 semne timpurii de compatibilitate care prezic succesul conjugal:

1. Nu încercați să vă schimbați unul pe altul
Nu începi să te întâlnești cu cineva pentru că îți plac a, b și c la el, ci plănuiești să schimbi d, e și f mai târziu, pe drum. Nu te întâlnești cu el pentru a-lschimba. Te întâlnești pentru că iubești cine este deja și cine va fi mereu.

Acest lucru nu înseamnă că unele lucruri nu se vor schimba sau nu trebuie să se schimbe, dar nu trebuie să gândești „Cum pot face această persoană să se potrivească mai bine pentru mine?”, mai degrabă, „Cum mă pot îmbunătăți pentru această persoană?”

Citiți și Prognoza pentru următoarele două săptămâni: Toamna începe cu temperaturi de peste 30 de grade

2. Sunteți capabili să ajungeți la compromisuri împreună și să urmăriți interesele celuilalt
Indiferent cât de frustrantă poate fi o situație, dragostea voastră ar trebui să fie întotdeauna nucleul modului în care rezolvați conflictele. Scopul tău este să-ți vezi partenerul câștigând - la locul de muncă, în visele lui, în viață.

Fie că asta înseamnă să renunți la un obicei, să faci un efort conștient de a spune/a face ceva sau să ajungi la un acord corect cu privire la o situație sau un conflict, exact asta vei face. Vei face orice este nevoie. În orice moment. Și știi că celălalt gândește la fel.

3. Amândoi știți să luptați
Argumentele sunt inevitabile. Doi oameni nu vor fi întotdeauna de acord. Două spirite nu vor avea întotdeauna armonie. Doi oameni nu vor fi întotdeauna altruişti. Când apar aceste probleme, cum le gestionați în cuplu?

Renunțați la comentariile sarcastice? Vă dărâmați unul pe altul? Ești împotriva partenerului tău?

Sau sunteți amândoi dornici să rezolvați problema? Sunteți o echipă sau amândoi zburați solo, în speranța că celălalt va ajunge la nivelul tău, la un moment dat? A ști să lupți înseamnă că amândoi sunteți concentrați pe rezolvarea problemei în cauză și să nu demonstrați că ai dreptate și că celălalt greșește.

4. Întrebați, studiați și sunteți atenți la nesiguranța celuilalt
Nesiguranța poate părea o prostie atunci când tu ești cel care ai de-a face cu ea, dar a avea un partener care dorește să-ți cunoască nesiguranța,  este un semn sănătos că îi pasă și că vrea să-ți alunge temerile.

O relație puternică nu este perfectă. Cu toate acestea, atunci când slăbiciunile aduse la viață sunt rezolvate și cucerite împreună, puteți continua să construiți o bază solidă pentru viitor. Depășirea nesiguranțelor implică autoreflecție, comunicare și creștere personală.

Ar trebui să te simți suficient de în siguranță în relația ta pentru a-i putea spune partenerului despre orice despre tine.

Citiți și 10 metode eficiente pentru a scăpa de anxietate fără medicamente

5. Vă simțiți în siguranță unul cu celălalt
Nu mă refer doar la siguranța fizică, ci și la siguranța emoțională și mentală. Ai încredere în celălalt, știi că este mereu sincer cu tine.

Nu îi pui la îndoială dragostea și nici nu te îndoiești de nivelul său de angajament față de relație, poți fi în momentul tău cel mai vulnerabil și știi, fără îndoială, că nu va pleca.

Știi că va rămâne chiar și atunci când lucrurile devin urâte și dure, va lupta nu numai pentru tine, ci pentru amândoi, ca un cuplu și va fi acolo pentru a te ajuta să te ridici.

6. Aduceți echilibru în viața celuilalt

Aceasta poate fi orice, de la diferențele de personalitate, punctele slabe și punctele forte, cum te învață lucruri pe care nu le-ai știut niciodată, modul în care comunică, orice.

Este complex și simplu, în același timp. Potrivit unui studiu din 2023, partenerii compatibili au mai multe șanse să creeze o legătură emoțională mai puternică și să comunice mai eficient.

Compatibilitatea nu înseamnă a avea o relație și o relație perfectă.

Nimic nu este perfect pe lumea asta. Dar doi oameni imperfecți pot forma un cuplu perfect. Când nu sunt doar compatibilitatea, ci și dorința și efortul de a rezolva lucrurile împreună, aveți o șansă în cuplu, potrivit yourtango.com.

Subiecte în articol: compatibilitate casnicie cuplu fericire
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri