Jurnalul.ro Tech Gadget Noutăți pe smartphone. 8 emoji-uri sunt așteptate să apară anul viitor

Noutăți pe smartphone. 8 emoji-uri sunt așteptate să apară anul viitor

de Redacția Jurnalul    |   

8 emoji-uri sunt așteptate să apară pe smartphone și computer la începutul anului viitor. Dintre acestea, cel mai așteptat este o față epuizată, cu cearcăne sub ochi.

Altele rerprezintă o ridiche, o harpă, un copac fără frunze, o amprentă digitală, o lopată, o pată violet și un steag pentru insula îndepărtată din Canalul Mânecii numită Sark, informează CNN, citat de Antena3 CNN.

Emojipedia, un site popular de referință pentru emoji, a publicat imagini de probă în urmă cu câteva luni. Consorțiul Unicode, organizația non-profit care supraveghează standardele emoji globale și noile versiuni, a aprobat noua gamă de emoji.

Utilizatorii de smartphone-uri pot începe să folosească noile emoji-uri pe „diverse dispozitive digitale în următoarele câteva luni și pe parcursul anului 2025”, a anunțat Emojipedia.

Fața emoji epuizată a câștigat titlul de „cel mai așteptat” emoji în cadrul World Emoji Awards, primind mai mult de 60% din voturi. Pata violet și lopata s-au clasat pe locul al doilea și, respectiv,  al treilea.

Totodată, copacul fără frunze este menit să sensibilizeze publicul cu privire la secetă și schimbările climatice, potrivit lui Brian Baihaki, care l-a prezentat Consorțiului Unicode.

„Seceta este o parte naturală a ciclului climatic, timp de milioane de ani copacii s-au adaptat la aceste condiții dure”, a scris Baihaki. „Dar clima se schimbă, seceta devine mai frecventă, mai severă și chiar se extinde în alte locuri în scurt timp.”

Diferite servicii de operare, cum ar fi Apple iOS și Alphabet Android, și companii își vor aduce propria interpretare asupra modelelor emoji.

Interpretările pot crea controverse, cum ar fi plasarea greșită de către Google a spumei care plutește cumva deasupra unui pahar de bere pe jumătate plin și amestecarea ingredientelor (cu brânza pe fund) pe emoji-ul său cu hamburger. Ambele au fost corectate.

Subiecte în articol: smartphone emoji calculator
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri