Jurnalul.ro Timp liber Culinar 9 metode prin care scapi de mirosul de prăjeală din bucătărie

9 metode prin care scapi de mirosul de prăjeală din bucătărie

de Redacția Jurnalul    |   

Îți place să prepari rețele culinare delicioase dar în urmă rămâne mirosurile neplăcute de prăjeală, de care vrei să scapi cât mai repede.

Iată câteva metode eficiente pentru a readuce prospețimea în bucătăria ta:

Aerisire Deschide ferestrele și ușile pentru a permite aerului proaspăt să circule și să înlăture mirosul de prăjeală. 

Ventilatoare Dacă bucătăria are un sistem de ventilaţie sau un hotă, asigură-te că l-ai activat în timpul și după prăjeală pentru a extrage mirosurile și aburii, , potrivit Country Living, citat de dcnews.ro.

Bicarbonat de sodiu Pune câteva linguri de bicarbonat de sodiu într-un bol sau pe o farfurie și lasă-le timp de câteva ore sau chiar peste noapte. 

Cafea măcinată Pune o cană cu cafea măcinată în bucătărie. Aroma cafelei poate acoperă mirosul de prăjeală.

Lămâie și apă Pune apă într-un vas mic și adaugă felii de lămâie sau coajă. Fierbe amestecul la foc mic pentru a elibera aroma și a neutraliza mirosurile.

Oțet alb Încălzește puțin oțet alb într-un vas pe aragaz, apoi lasă-l în bucătărie.

Uleiuri esențiale Folosește difuzoare de uleiuri esențiale ale căror arome plăcute maschează mirosurile de prăjeală. Cele mai eficiente sunt lămâie, lavandă, eucalipt, mentă.

Lămâie și sare Amestecă suc de lămâie cu puțină sare și șterge suprafețele din bucătărie. Aroma lămâii ajută la înlăturarea mirosurilor.

Spălarea vaselor Spală vasele și ustensilele de gătit imediat după prăjeală.

 

 

Subiecte în articol: gătit curatenie bucătărie prajeala
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri