Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Abilităţile cognitive la copii, influenţate de timpul petrecut în faţa ecranului

Abilităţile cognitive la copii, influenţate de timpul petrecut în faţa ecranului

Folosirea limitată a telefoanelor, tabletelor, calculatoarelor sau televizorului de către copii a dus la îmbunătăţirea funcţiilor cognitive, notează BBC.

Copiii cu vârste între opt şi 11 ani, care folosesc dispozitivele cu ecrane pentru distracţie, pentru mai puţin de două ore pe zi, au avut rezultate mai bune la testele cognitive, potrivit unui nou studiu. În plus, combinarea utilizării moderate a dispozitivelor cu opt – 11 ore de somn în fiecare noapte reprezintă reţeta pentru cea mai bună performanţă, potrivit observaţiilor făcute de cercetători.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că studiul observaţional poate doar asocia timpul petrecut în faţa ecranului cu performanţa cognitivă, astfel nu poate fi dovedită o relaţie de cauzalitate. De asemenea, cercetătorii nu au urmărit ce făceau copiii în timpul în care stăteau în faţa ecranului: dacă se uitau la desene, se jucau sau stăteau pe site-uri de socializare.

Studiul a fost efectuat pe 4.500 de copii din SUA şi a fost publicat în jurnalul The Lancet Child & Adolescent Health, iar chestionarele erau folosite pentru a estima:

1. Activitatea fizică a copilului

2. Somnul

3. Timpul recreaţional în faţa ecranului

De asemenea, copiii au dat un test care verifica următoarele abilităţi cognitive:

1.  Limbaj

2.  Memorie

3.  Atenţie

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri