Jurnalul.ro Ştiri Externe Accident grav pe Dunăre. Doi oameni au murit, alții sunt dispăruți

Accident grav pe Dunăre. Doi oameni au murit, alții sunt dispăruți

de Redacția Jurnalul    |   

Doi oameni au murit și cinci sunt dispăruți în urma unui accident produs pe Dunăre, în apropiere de Budapesta.

Două persoane au murit și alte cinci sunt date dispărute în urma coliziunii dintre o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni și o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, sâmbătă noaptea, a anunțat poliția ungară, citată de Reuters.

Cadavrul unui bărbat adult a fost găsit în apropiere de locul accidentului, în timp ce cel al unei femei a fost recuperat mai în aval, iar unitățile de intervenție în caz de dezastru încă mai căutau cele cinci persoane dispărute, a declarat duminică poliția.

Un purtător de cuvânt al poliției din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulți se aflau la bordul bărcii mici cu motor în momentul presupusei coliziuni.

Accidentul a fost anunțat sâmbătă seara, după ce poliția a vorbit cu un bărbat găsit cu o rană sângerândă la cap în apropierea drumului principal de lângă râu, în apropiere de Veroce, la 55 km nord de Budapesta.

„Poliția a vorbit cu bărbatul și, din comunicarea inițială a acestuia, a tras concluzia că a fost probabil victima unui fel de accident de barcă”, a declarat Csecsi.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat la sud de Veroce, în timp ce cadavrul unei femei a fost găsit mai în aval, lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliția a recuperat și barca cu motor avariată, a precizat el.

„În momentul accidentului, în zonă se afla o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom, unde poliția a stabilit că nava este avariată pe o parte”, a precizat el.

Presa de stat ungară a difuzat imagini cu o navă de croazieră ancorată, cu o lungime de 109 metri, identificată ca fiind Heidelberg, cu sediul în Elveția. Nu a fost imediat clar câte persoane se aflau la bord sau naționalitatea acestora.

Subiecte în articol: accident dunare Budapesta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri