Jurnalul.ro Ştiri Justitie Acțiune de amploare a DIICOT Giurgiu. Audieri și percheziții într-un dosar de proxenetism de tip loverboy

Acțiune de amploare a DIICOT Giurgiu. Audieri și percheziții într-un dosar de proxenetism de tip loverboy

Biroul Teritorial Giurgiu al DIICOT audiază 12 persoane într-un dosar de proxenetism și spălare de bani. Sunt efectuate 20 de percheziții în Giurgiu și București. 

"La data de 24 noiembrie 2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Giurgiu împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Giurgiu au efectuat un număr de 20 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Giurgiu şi a municipiului Bucureşti, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de proxenetism şi spălare a banilor.

În cauză a fost reţinut faptul că, începând cu anul 2012, mai multe persoane au iniţiat un grup infracţional organizat ce şi-a concentrat activitatea infracţională pe teritoriul Spaniei, cu precădere în provincia Ourense, unde au desfăşurat activităţi de proxenetism. Începând cu anul 2013, la solicitarea liderului, la grupul infracţional a o altă persoană de încredere a acestuia care a avut rolul principal de a gestiona sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, de a ascunde provenienţa acestora prin dobândirea fictivă a unor proprietăţi în numele său, pentru a nu atrage atenţia autorităţilor judiciare faţă de lider", se arată în comunicatul DIICOT. 

Activitatea grupului s-a extins discret și precaut, astfel că la acesta au aderat doar persoane de încredere, cu care liderul avea realții încă din copilărie și care au locuit în același cartier din Giurgiu. 

"Liderul grupului a condiţionat aderarea noilor membrii de remiterea unei cote părţi din profiturile ce urmau a fi obţinute de către noii membrii din activitatea de proxenetism, dat fiind faptul că acesta a oferit condiţiile necesare practicării prostituţiei de către victimele recrutate de noii membrii, constând în transport, cazare, publicare anunţuri tip escortă, mod de operare, transfer bani, supraveghere şi mai ales o protecţie a activităţii de prostituţie, respectiv proxenetism", precizează procurorii.

Pentru a le atrage pe tinere, membrii ai grupului le convingeau prin oferirea de cadouri, bani, vacanțe, petreceri. Astfel se dezvoltau relații de tip  "loverboy" dar și crearea unei "dependenţe" pentru acest stil de viaţă.

Grupul infracțional acționa în mai multe state din statele dezvoltate ale UE, mai ales în Marea Britanie, unde liderul grupării a înființat o firmă pentru a-și acoperi afacerile ilegale. Banii obținuți din prostituție au fost introduși în circuitul legal prin cumpărarea de terenuri, imobile, autoturisme de lux și chiar prin construirea unor centre  comerciale pe numele membrilor familiei sau a intermediarlilor.

La acțiune participă poliția judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi jandarmii din cadrul IJJ Giurgiu şi BSIJ. 

Subiecte în articol: diicot giurgiu proxenetism loverboy
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri