Jurnalul.ro Timp liber Monden Actorul John Amos, vedetă a serialelor din anii 1970 ''Good Times'' şi ''Roots'', a murit la 84 de ani

Actorul John Amos, vedetă a serialelor din anii 1970 ''Good Times'' şi ''Roots'', a murit la 84 de ani

de Redacția Jurnalul    |   

John Amos, un jucător american de fotbal care a devenit apoi actor şi a interpretat roluri apreciate în serialul de televiziune din anii 1970 ''Good Times'', precum şi în miniseria TV ''Roots'' a murit pe 21 august în Los Angeles la vârsta de 84 de ani, a declarat fiul acestuia, Kelly Christopher (K.C.) Amos, informează Reuters.

Moartea lui John Amos, din cauze naturale potrivit comunicatului de presă, a fost anunţată abia marţi.

''Cu tristeţe profundă vă împărtăşesc vestea trecerii în nefiinţă a tatălui meu'', a declarat fiul actorului într-un comunicat.

''A fost un om bun, cu o inimă de aur... şi a fost iubit în lumea întreagă'', a adăugat el.

John Amos a interpretat rolul tatălui, James Evans, în 61 de episoade ale serialului ''Good Times'' la mijlocul anilor 1970, precum şi personajul Kunta Kinte în miniseria TV ''Roots'', inspirată din romanul din 1976 despre sclavie semnat de Alex Haley. L-a interpretat, de asemenea, pe prezentatorul meteo Gordy Howard în sitcom-ul ''The Mary Tyler Moore Show'' în acelaşi deceniu.

John Amos a avut şi o scurtă carieră în fotbalul profesionist american în anii 1960.

În timp ce filma pentru serialul ''Good Times'', John Amos a militat adeseori pentru o reprezentare mai autentică a familiei afro-americane, criticându-i pe creatorii serialului pentru folosirea unor stereotipuri rasiale.

A fost de asemenea veteran al celei de-a 50-a divizii armate a Gărzii Naţionale din New Jersey, precum şi comandant onorific al Pazei de Coastă a Statelor Unite. 

AGERPRES

Subiecte în articol: John Amos vedeta moarte
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri