Jurnalul.ro Sport eXtrasport Franța investighează amenințările cu moartea trimise sportivilor israelieni

Franța investighează amenințările cu moartea trimise sportivilor israelieni

de Redacția Jurnalul    |   

Poliția franceză a deschis o anchetă privind amenințările cu moartea primite de trei sportivi israelieni la Jocurile Olimpice de la Paris, a anunțat duminică parchetul din Paris.

Ofițerii de combatere a criminalității informatice investighează, de asemenea, publicarea vineri a datelor personale ale sportivilor pe rețelele sociale și încearcă să obțină eliminarea acestora, au declarat procurorii într-un comunicat, citat de Reuters.

Într-o declarație de joi, Direcția națională pentru informatică din Israel a declarat că, în urma unei investigații, a ajuns la concluzia că hackerii iranieni au creat canale de socializare pentru a publica informații personale despre membrii delegației israeliene și pentru a le trimite mesaje de amenințare.

În aceeași zi, ministrul israelian de externe l-a avertizat pe omologul său francez cu privire la un potențial complot susținut de Iran pentru a viza sportivii și turiștii israelieni în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Misiunea iraniană la Organizația Națiunilor Unite a afirmat joi, într-o declarație: „Actele teroriste nu au loc în principiile grupurilor de rezistență; minciuna și înșelăciunea nu pot schimba rolurile reclamantului și acuzatului".

Sportivii israelieni prezenți la Jocuri sunt escortați la și de la evenimente de unități tactice de elită și beneficiază de protecție 24 de ore din 24 pe toată durata Jocurilor Olimpice, spun oficialii. Serviciul de securitate internă al Israelului, Shin Bet, contribuie la asigurarea securității.

„Sprijin total pentru măsurile care sunt luate de autoritățile franceze", a declarat o sursă diplomatică israeliană. Acest lucru trimite un mesaj important indivizilor și organizațiilor care încearcă să amenințe sportivii", a adăugat sursa.

 

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri