Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend, în Anglia

Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend, în Anglia

de Redacția Jurnalul    |   

Aproape 30 de proteste planificate pentru weekend în Anglia. Țara asistă la scene violente după ce un adolescent de 17 ani a înjunghiat mortal trei fetițe la un curs de dans, în orășelul Southport. În orașul Manchester, polițiștii au primit „puteri suplimentare".

Sky News a identificat aproape 30 de proteste planificate pentru acest weekend.

Sâmbătă sunt planificate 24 de proteste - dintre care 22 de activiști de extremă dreapta, unul este un protest antirasist și unul se pare că este o „veghe pașnică".

Duminică, sunt planificate 5 proteste - dintre care 4 se crede că sunt planificate de activiști de extremă dreapta și unul care se înțelege că este o "veghe pașnică".

În ultimele 24 de ore, opt persoane au fost arestate și trei ofițeri de poliție au fost duși la spital în urma revoltelor din centrul orașului Sunderland. Protestatarii s-au luptat cu poliția după un protest planificat în urma atacului cu cuțitul din Southport.

A existat, de asemenea, un blocaj între poliție și protestatari în fața unei moschei de pe St Mark's Road din Sunderland.

Între timp, în Liverpool, o mulțime de aproximativ 200 de protestatari antirasiști s-au adunat în fața unei moschei după zvonuri privind un protest al extremei drepte.

De asemenea, un ordin de dispersare a fost pus în aplicare în centrul orașului Manchester pentru sâmbătă, potrivit Greater Manchester Police (GMP).

Polițiștii au primit „puteri suplimentare" pentru a se ocupa de oricine participă la provocarea unui comportament antisocial în anumite zone până la ora 19.00.

Ofițerii vor putea, de asemenea, confisca orice obiect legat de comportamentul antisocial.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: anglia proteste weekend
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri