Cât despre segmenul rezidenţial, imobiliarii anunţă că locuinţele noi, care au fost contruite în perioadă premergătoare crizei, sunt pe cale să fie epuizate.
Volumul investiţiilor în România pe 2015 s-a situat, previzibil, sub nivelul lui 2014 - un an cu performanţe neobișnuit de mari, marcat de o tranzacţie majoră pe segmentul de retail, potrivit unui studiu CBRE. Previziunile companiei pe 2016 arată o creștere susţinută a interesului investiţional, nu doar la noi, ci în întreaga zonă. „În 2016, ne așteptăm că acest trend să continue, întrucât există premisele unei creșteri economice puternice în regiune”, a declarat Gijs Klomp, director regional în cadrul CBRE. Pe de altă parte, pe segmentul rezidenţial, Daniel Crainic, director de marketing imobiliare.ro, spune că 2015 a fost anul care a marcat intrarea într-o nouă etapă, cea de creștere. „Vorbim de creștere atât în ceea ce privește evoluţia preţurilor (de 12-13% în Timișoara și Cluj-Napoca), cât și în ceea ce privește investiţiile (în Capitală, unde stocul de apartamente noi construite în perioada 2005-2007 a început să se apropie de epuizare). Investiţiile au crescut și în orașele secundare unde nu a existat un stoc de apartamente noi foarte important.
2016 este anul în care prețurile apartamentelor şi caselor vor mai creşte cu câteva procente, pe fondul avântului regional